23948sdkhjf
Del siden
Annonce

CO2-forbruget reduceret med en tredjedel siden 2008

nkt cables har haft succes med at reducere CO2 -forbruget. En væsentlig medvirkende faktor til vores kuldioxidudledning kommer fra den energi, der kræves for at rumopvarme vores fabrikker og kontorer.

På dette område viser de seneste tal en drastisk reduktion: Direkte kuldioxidudledning fra nkt cables' egne kedler til rumopvarmning er faldet fra godt 14.000 tons (14.319) i 2008 til lidt over ti tusinde tons (10.076) i 2012 - et fald på omkring 30%.

Det sande billede er sandsynligvis endnu bedre. For at give en mere retfærdig vurdering af udviklingen, er det nødvendigt at korrigere for variable faktorer såsom klima, virkningerne af insourcing og outsourcing af varmekilder samt indirekte besparelser på udledning som følge af anvendelsen af ​​elvarme og fjernvarme. Når disse er taget i betragtning, er den faktiske CO2-reduktion til rumopvarmning 2008-2012 opgjort til 37%. Når vi hertil ligger en række energibesparelsesforanstaltninger, som gennemføres i 2013, forventer vi en yderligere reduktion. Ved udgangen af ​​2013 forventer vi en CO2 reduktion på på omkring 60% af, hvad den var i 2008.

Som en medlem af NKT Holding Group, tager nkt cables en aktiv rolle i at overvågne og reducere CO2-forbruget. NKT Holding rappporterer vores CO2-forbrug til den internationale organisation Carbon Disclosure Project (CPD). Disse overvågninger, som er en del af CDP programmet, viser, at vi fortsætter med at have betydelige energibesparelser. De besparelser, der hidtil er resultatet af en varieret strategi involverer mange forskellige foranstaltninger og initiativer. Dette omfatter store investeringer i mere energieffektive produktions- faciliteter og udstyr, samt at tage beslutninger om insourcing og outsourcing, som prioriterer reduktioner i CO2-udledningen.

Men når det kommer til at reducere CO2-forbruget, som er direkte relateret til produktion af kabler, er der mange udfordringer. Jens Thiesen, QHSE direktør (kvalitet, sundhed, sikkerhed og miljø) forklarer: "Ser man på produktion, teknologi og maskiner er det i dag på niveau med 2008, så har energiforbruget - for det meste el-forbruget - været på samme niveau pr tonsvis af kabler. Ser man på CO2-forbruget, fra vugge til kabel, udledes ca. 80% af vore leverandører af råvarer, og er dermed uden for vores indflydelse. Men en succeshistorie har været vores fabrik i Vrchlabi i Tjekkiet. I 2012 solgte vi vores gamle, ineffektive kedel til det lokale netselskab, CEZ, der rev det ned, og byggede et nyt effektivt kraftvarmeværk, som producerer elektricitet og fjernvarme til blandt andre nkt cables. På den måde har vi indirekte reduceret CO2-forbruget på grund af vores brug af elektricitet er blevet reduceret med 2000 - 2500 tons om året, hvilket svarer til en reduktion af CO2-forbruget på ca. 20% på vores fabrik i Vrchlabi".

Selv om resultaterne indtil nu har været positive, er det blot en begyndelse. Vores indsats for yderligere at reducere CO2-forbruget har høj prioritet hos nkt cables. Vi er kommet rigtigt godt fra start, så det vil blive meget svært at opnå lige så store besparelser i fremtiden. På trods af dette, har nkt cables forpligtet sig til at reducere vores CO2-forbrug, og dermed opbygge et mere bæredygtigt grundlag for vores forretningsmæssige aktiviteter i hele verden.

NKT (Denmark) A/S
Toftegårdsvej 25
4550 Asnæs
Odsherred Kommune
Danmark
CVR nummer: DK25711548

Kontaktperson

Send til en kollega

0.049