23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Få styr på varmeregningen og gør boligen mere attraktiv

Det ser ud til, at vinteren bliver koldere end sidste år. Det betyder også, at danskernes varmeregning bliver større. En oplagt anledning til efterisolering, mener man hos ROCKWOOL A/S.

Teknologisk Institut har opgjort, hvor kold vinteren har været, og hvor meget energi, der er blevet brugt til rumopvarmning i forhold til tidligere år. Resultaterne viser, at energiforbruget til rumopvarmning ligger cirka 13 procent højere end sidste år. Det skriver Bolius.dk.

Danskerne får ekstraregning på flere tusinde kroner
Hvis energiforbruget holder niveauet resten af fyringssæsonen, så venter der alle danskere en ekstra regning på mellem 1000 og 3000 kroner.

”Normalt siger vi, at et normalt isoleret hus på 150 kvadratmeter med oliefyr bruger 2.100 liter olie om året. Med en olipris på 11,5 kroner per liter bliver det ca. 24.000 kroner om året, og lægger vi 13 procent til det, vil en boligejer med oliefyr skulle betale ca. 27.100 kroner i år, siger energivejleder hos Energitjenesten, Rune Schmidt til Bolius.dk.

Hvis man er fjernvarmeforbruger, så slipper man med 1000 kroner mere for et gennemsnitshus på 140 kvadratmeter og cirka 1.400 kroner mere per år, hvis man bruger naturgas. Har man elvarme vil forbruget være knap 2.500 kroner mere end sidste år.

Lån til isolering betales hurtigt tilbage
Ekstraregningen bør lede tankerne hen på at få gjort noget ved husets isolering, mener man hos ROCKWOOL A/S.

”Udgiften til isolering bliver hurtigt tjent ind igen via de store besparelser man opnår. Fx vil husejer, som opvarmer sin bolig med naturgas spare 1600 kroner om året, mens vedkommende betaler af på et fem årigt lån(på 16.000 kroner) til efterisolering af loftet. Efter fem år er den årlige besparelse på cirka 5000 kroner årligt. Man behøver ikke være privatøkonom for at se, at det i den grad kan mærkes i budgettet,” siger Partner Manager i ROCKWOOL A/S, Jesper Madsen.

Bedre energimærkning sælger
Det er ikke bare penge at spare, når du vælger at efterisolere din bolig. Energimærkningen har nemlig fået en afgørende betydning, når der skal sælges boliger. Det fortæller Statsautoristeret ejendomsmægler Bjarne Westh Hansen fra Nybolig i Sønderborg.

”Vi oplever, at specielt de yngre kunder kigger meget seriøst på energimærkningen. Jeg oplever også kunder, som ikke vil ud og se på et hus, fordi det har et for ringe energimærke. Jo bedre husets energimærke er, desto større publikum er der til dit hus, hvilket i sidste ende giver en bedre salgspris,” siger Bjarne Westh Hansen.

ROCKWOOL Danmark A/S
Hovedgaden 501
2640 Hedehusene
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK42391719
P nummer: 1003070002

Send til en kollega

0.047