23948sdkhjf
Del siden
Annonce

JCB sender rendegraver nr. 500.000 ud fra fabrikken

JCB producerer næsten halvdelen af verdens rendegravere, og stillede man de 500.000 rendegravere i en lang række, ville de nå lige fra London til New York.

Det er ikke så mærkeligt, at en rendegraver for mange entreprenører i daglig tale bare er ”en JCB”. JCB-koncernen, Alan Blake, forledes kunne sende JCB rendegraver nr. 500.000 ud fra fabrikken i Staffordshire, England. Som maskintype blev rendegraveren udviklet af JCB’s grundlægger, Joseph Cyril Bamford.
I det første hele produktionsår, 1954, blev der fremstillet 35 eksemplarer af den maskine, der skulle vise sig at blive en grundlæggende del af maskinparken i alverdens entreprenørvirksomheder. I dag ruller en færdigbygget rendegraver fra båndet hvert 3. minut, så successen taler for sig selv.
Rendegraver nr. 500.000 blev fremstillet på hovedfabrikken i England, hvor omkring halvdelen af koncernens 10.000 medarbejdere er ansat. Resten er spredt på de i alt 20 fabrikker på fem kontinenter.
Sir Anthony Bamford, som er søn af grundlæggeren, takkede medarbejderne ved begivenheden og sagde blandt andet: ”For mange år siden, da min far introducerede denne maskine, kunne vi ikke forestille os den banebrydende succes, som den er blevet, og hvordan den har mekaniseret opgaver, som hidtil var blevet udført ved håndkraft”.
Et maskinikon
JCB rendegraveren er i dag et ikon for hele entreprenørmaskinbranchen. Gennem årene er JCB også kommet med på motorsiden og fremstiller i dag deres egen JCB Ecomax motor, som sparer kunden for op til 11 % i brændstofsudgifter.
I dag står JCB bag næsten halvdelen af de rendegravere, der fremstilles i verden, og stillede man de 500.000 rendegravere, som foreløbig er rullet fra fabriksbåndene, op på en lang række, ville de nå tværs over Atlanten fra London til New York.
Succes i Danmark
JCB rendegraveren er også blevet en succes i Danmark. Den importeres hertil af Nicolaisen & Larsen A/S, som dækker hele landet fra sine tre afdelinger i Jylland og på Fyn og Sjælland. Nicolaisen & Larsen A/S har gennem mange år været JCB’s største private importør og har i mange år gjort JCB til et af de mest solgte mærker på det danske marked.
Yderligere oplysninger: Nicolaisen & Larsen A/S, tlf. 70 10 12 14

Reesink Construction
Holmegade 58
6990 Ulfborg
Holstebro Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45150615

Send til en kollega

0.032