23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Lind & Risør har udvidet med en JCB 8085 Eco

Lind & Risør har klaret sig godt igennem de seneste års krisetider. En af årsagerne er stærkt maskineri – senest er JCB-flåden udvidet med en JCB 8085 Eco. Maskinen er leveret af Nicolaisen & Larsen's afdeling i Benløse.

Lind & Risør holder kampformen i et trængt marked for byggeri af enfamiliehuse.
Siden 1980 har Lind & Risør opført over 9.000 enfamiliehuse. Lind & Risør er i øjeblikket i fuld gang med at klargøre 28 villagrunde til lavenergihuse og 14 rækkehuse i området Statenevej i Allerød. Det er blot et af de utallige nye attraktive boligkvarterer, som firmaet har udført siden Lind & Risør startede i 1980. Det er blevet til flere end 9.000 enfamiliehuse siden da, og Lind & Risør forventer at nå 200 nybyggede huse i 2012.
I 2004 trådte Steen Risør, der sammen med Torben Lind grundlagde Lind & Risør, ud af firmaet. I dag ejes og drives firmaet af familien Lind. Torben Linds tre børn, Jesper, Carsten og Rikke er alle med i den daglige drift af virksomheden.
Lind & Risør er netop blevet fremhævet i Berlingske Business Guld 1000 som en professionel og bundsolid virksomhed, der i et bundfrossent marked stadig er i stand til at tjene penge.
Til det siger Torben Lind: ”Vi skal behandle kunderne godt, for kundetilfredshed og høj byggekvalitet er det, det drejer sig om hos os. Det samme gælder med hensyn til vores ansatte, for tilfredse medarbejdere giver det bedste produkt. At vi også har været heldige med køb og salg af jord op gennem de sidste 10 år, er jo et ekstra plus”.
Ændret byggeskik Torben Lind fortæller også, at salget af nybyggede villaer i dag har ændret sig markant fra firserne.
”Dengang kunne kunderne vælge mellem fem - seks husmodeller, og det kunne måske lige netop lade sig gøre at få flyttet et vindue – sådan er det ikke mere. I dag er mulighederne helt anderledes og vi har tre arkitekter ansat til at tegne individuelle skitser til vores kunder. Det er ca. 95 % af alle vore huse, der sælges på denne måde”.
Adm. direktør Jesper Lind tilføjer, at ”en del af vores kunder har boet i et Lind & Risør hus før, ja nogle endda flere gange – også som børn. Det betyder også at kunderne er godt spredt aldersmæssigt og dermed også har nogle helt forskellige behov og ønsker til deres nye hus”.
De seneste 10 år er husene også blevet markant større, fra et gennemsnit omkring 130 m² til ca. 195 m² i dag. Tidligere blev omkring 70 % af husene opført i udstykninger, og i 30 % af tilfældene havde bygherren selv købt byggegrunden. I dag er det lige omvendt. Det skyldes især, at mange har fået øjnene op for, at det godt kan betale sig, at købe et ældre og dårligt vedligeholdt hus, for at rive det ned og give plads til et nyt mere energivenligt hus”.
JCB entreprenørmaskiner har vi en del af Lind & Risør har været kunder hos Nicolaisen & Larsen i mange år. Maskinparken tæller fire JCB 4CX rendegravere og fire 8-tons JCB gravemaskiner. Den senest leverede maskine fra afdelingen i Benløse er den nye JCB 8085 Eco. Maskinen har den nyeste teknologi hvad angår såvel motor som øvrige komponenter, og deraf følgende lavere driftsomkostninger. Derudover er maskinen monteret med JCB Live Link, der overvåger alle vigtige komponenter og kan følges på en PC af såvel kunden som Nicolaisen & Larsen A/S. Samtidig er systemet en effektiv tyverisikring. Carsten Lind, der blandt andet står for indkøb af materiel, fremhæver, at Lind & Risørs medarbejdere er glade og godt tilfredse med JCB maskinerne.
Fremtiden glæder vi os til Lind & Risør er i dag et af de største firmaer inden for individuelt byggeri af enfamiliehuse og er netop blevet fremhævet i Berlingske Business Guld 1000 som en professionel og bundsolid virksomhed, der i et bundfrossent marked stadig er i stand til at tjene penge. Der bygges på Sjælland, Møn og Lolland Falster, og firmaet skal ikke sprede sig mere rent geografisk. Torben Lind påpeger, at med en forventet vækst i befolkningen omkring København på ca. 13 % frem mod 2020, ser firmaet frem til også at komme til at bygge huse til nogle af de mange nye tilflyttere. Lind & Risør beskæftiger godt 220 medarbejdere, og over 70 % af alle entrepriser udføres af firmaets egne fastansatte håndværkere. Resten foregår ved fast samarbejde med udvalgte underleverandører. Foto: Carsten Lind, Jesper Lind og Torben Lind fra Lind & Risør står her under gravearmen på den nyligt leverede JCB 8085 Eco gravemaskine.

Reesink Construction
Holmegade 58
6990 Ulfborg
Holstebro Kommune
Danmark
CVR nummer: DK45150615

Send til en kollega

0.046