23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fremtidens beton er skræddersyet

Hvis du troede, at betonbyggeri skal være firkantet og klodset, så kan du godt tro om igen. Unik og skræddersyet beton er vejen frem, hvis det står til partnerne bag EU projektet TailorCrete.

Partnerskabet bag projektet, som skal revolutionere måden at anvende beton på, er lige nu ved at tage hul på sidste fase af projektet, hvor der skal bygges demonstrationsprojekter, som viser de nye muligheder frem.

I projektet kombinerer partnerne viden fra arkitekter, designere, betonspecialister og ingeniører med forstand på konstruktioner, roboteksperter med praktiske erfaringer fra nøglepersoner i byggeindustrien. Når den stærke partnerkreds afslutter projektet næste sommer, vil der være udviklet nye teknologier til branchen, som vil vende op og ned på den måde, betonkonstruktioner bruges og fremstilles i dag.

Se hvad vi kan!
Teknologisk Institut er projektleder på projektet, og som opstart er der blandt andet lavet en såkaldt overfladepark, hvor nogle af de nye teknikker er demonstreret. Overfladeparken står på Teknologisk Institut i Taastrup, hvor den har tiltrukket meget opmærksomhed fra Teknologisk Instituts mange besøgende, som har udtrykt stor interesse for mulighederne med de nye teknologier. Derfor er planen at komme endnu bredere ud med de nye muligheder via demonstrationsprojekter.

Tine Aarre fra Beton på Teknologisk Institut er projektleder for TailorCrete, og hun glæder sig til at kunne fremvise resultaterne i de kommende demonstrationsprojekter. TailorCrete projektet har netop været fremvist på Dansk Arkitektur Centers (DAC) udstilling ”Material World”, hvor projektet fik meget opmærksomhed.

”Det var spændende for os at være en del af udstillingen på DAC, hvor vi fik mulighed for at fremvise noget af det vi kan lave, både til branchen og til alle andre som besøgte udstillingen. Vi fik rigtig god respons på udstillingen, og derfor glæder vi os også rigtig meget til at tage næste skridt og indgå i større byggeprojekter” fortæller Tine Aarre.

Præcis hvilke projekter der er tale om, kan Tine Aarre desværre ikke afsløre, da aftalerne endnu ikke er 100 % på plads. Men der er tale om udfordrende projekter, hvor partnerskabet virkelig får mulighed for at vise, hvad man kan opnå, når man holder op med at tænke i firkantede betonklodser og giver fantasien og nye former frit løb.

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.094