23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Hvor blev regeringens miljøambitioner af?

Regeringen er i dag kommet med deres finanslovsforslag. Der lægges i forslaget bl.a. op til, at den ellers aftalte energirenoveringspulje på 1 mia. kr. for 2013 og 2014 fjernes.

Mange af de investeringer der lægges op til i forslaget er ikke nye initiativer, men kan dateres tilbage til tidligere finanslove og andre aftaler.

- Det er mig en gåde, at regeringen kan tillade sig at komme med et finanslovsforslag, som total tilsidesætter deres egen dagsorden på miljøområdet. Blot signalværdien ved at fjerne energirenoveringspuljen vidner om regeringens slingrekurs. Chancerne for at opnå regeringens egne energimål, der er sat frem mod 2020, forværres markant, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Energirenoveringspuljen skulle være en afløser for BoligJobordningen. En BoligJobordning som hele byggeriet i flere år har arbejdet hårdt for at få etableret, men som regeringen ved sidste finanslov ikke gav nogle chancer for overlevelse.

- Det ærgrer mig, at regeringen sidste år valgte at komme med en energirenoveringspulje med start i 2013, som nu ønskes fjernet. Det har bl.a. sat en stopper for investeringslysten i 2012, da mange, med sund fornuft, har valgt at udskyde deres energirenoveringsprojekter til 2013, men hvad så nu? Udfasningen af BoligJobordningen er fortsat med i finanslovsforslaget, hvorfor regerings tilskyndelse af energirenoveringer er ikke eksisterende i 2013. Det kommer uden tvivl til at koste på beskæftigelsessiden i byggeriet og hvad med regeringens egne energimål?, spøger adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Dansk Byggeri forventer alene, at af afskaffelsen af BoligJobordningen kommer til at koste i underkanten af 3.400 beskæftigede indenfor byggeriet.

- Byggeriet har haft et par hårde år, og med de ændringer regeringen lægger op til, vil kampen blive længere og hårdere. Jeg forstår ikke oplægget fra regeringen og kan kun håbe på, at forhandlingerne peger i modsat retning, slutter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen -TUN, tlf.: 45 80 78 77, fax: 45 80 78 87, e-mail: pt@tun.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Kontaktperson

Send til en kollega

0.078