23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny retningslinje om brandventilation

DBI har udsendt Retningslinje 027 ’Brandventilationsanlæg - projektering installation og vedligeholdelse’. Den afløser DBI Vejledning 27, ’Brandventilation’ 3. udgave fra 2007.

DBI retningslinje 027 ”Brandventilationsanlæg – Projektering, installation og vedligeholdelse” træder i kraft den 1.juni 2012 med en overgangsperiode på seks måneder. Nye anlæg og udvidelser, hvor byggeandragende er indsendt inden udløbet af overgangsperioden, kan således færdiggøres efter den tidligere vejledning.

Retningslinjen er revideret og omarbejdet, idet der er sigtet mod at udarbejde en vejledning, der kan hjælpe med til at stille krav til projektering, kvalitet samt drift og vedligeholdelse af brandventilationsanlæg.

Af væsentlige ændringer i den nye retningslinje kan nævnes:
- Ny opdeling i tre hovedafsnit for henholdsvis termisk brandventilation (vinduer i/ved tag), mekanisk brandventilation (elektriske ventilatorer) og røgudluftning.
- Funktionskrav til kontrol og betjeningspaneler efter DS/EN 12101-9 er trukket tilbage
- Nye krav til hvorledes brandventilationsanlæg må sammenkobles med ABA anlæg
- Beskrivelse af krav til blandt andet kabling, strømforsyning, overvågning, styring af mekaniske brandventilationsanlæg
- Angivelse af særskilte krav til termisk- og mekanisk røgudluftning
- Detaljerede installationskrav til termisk brandventilation
- Beskrivelse af krav til kabling, strømforsyning, overvågning og styring af åbninger for erstatningsluft.

Retningslinjen er en hjælp til at sikre en passende teknisk kvalitet ved udførelse af de forskellige typer af brandventilationsanlæg og henvender sig til både installatører, anlægsejere, forsikringsselskaber og myndigheder.

Hvis du vil vide mere, kan du også overveje DBI’s temadag om brandventilation, som holdes 11. oktober 2012 i Hvidovre og 24. oktober 2012 i Fredericia.

Retningslinien, der kan forudbestilles nu, udkommer 1. juni 2012, og ventes også på lager 1. juni 2012.

DBI - Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut
Jernholmen 12
2650 Hvidovre
Hvidovre Kommune
Danmark
CVR nummer: DK65196816

Send til en kollega

0.063