23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Teknologisk Institut stormer frem som en populær arbejdsplads

For første gang er Teknologisk Institut kommet blandt de ti mest populære arbejdspladser i Ingeniørens årlige imagemåling ’Profilanalysen’. Instituttet er rykket fra en 19. plads sidste år og frem i førerfeltet som en nummer ti.

Teknologisk Instituts tigerspring i år er resultatet af en målrettet strategi om at gøre Instituttet mere synligt som en spændende arbejdsplads med mange muligheder og gode arbejdsbetingelser.

Det glæder Teknologisk Instituts adm. direktør Søren Stjernqvist, at Instituttet i år kommer ud som en af de store vindere i imagekampen om ingeniørernes gunst. Han vurderer, at det i høj grad er medarbejderes fortjeneste på grund af deres faglige passion for jobbet og stoltheden ved at kunne se konkrete resultater af indsatsen ude i virksomhederne – og at hver enkelt konsulent kan mærke, at det er muligt at gøre en forskel også for samfundet som helhed ved at arbejde med innovation, produktivitet og forskning.

- Vi har skrevet det ind i vores strategiplan, at vi skulle styrke vores omdømme som en attraktiv arbejdsplads for ingeniører. For det betyder ganske meget for vores forretning, at vi kan tiltrække og fastholde de dygtigste til vores forsknings- og udviklingsprojekter. For her er der brug for en stor faglig indsigt i de nyeste teknologier og metoder og samtidig en praktisk forståelse for de rammer og vilkår, som erhvervslivet virker inden for. ’Viden der virker’ præger vores tankegang og arbejde, siger Søren Stjernqvist og tilføjer, at mange ingeniører godt kan lide, at det ikke handler om ’forskning for forskningens skyld’ men derimod anvendt forskning, der skal skabe de bedste løsninger til dansk erhvervsliv.

Profilanalysen viser, at kendskabet til Teknologisk Institut stort set er det samme som sidste år.
På performancescoren er Instituttet til gengæld sprunget fra en 42. plads og frem til en 14. plads. Performancescoren bygger dels på svar på spørgsmålet ’Hvordan vil du alt i alt vurdere virksomheden som en attraktiv arbejdsplads for ingeniører?’ og dels svar på ti fastlagte parametre. Fremgangen er især sket på parameteret karrieremuligheder. Dette resultat kommer ikke bag på Teknologisk Instituts personalechef Annemarie Søgaard.

- Vi har løbende i vores profilering af Instituttet og de ting, vi arbejder med, sat fokus på fagligheden og de muligheder, vi kan tilbyde. Som arbejdsplads mener vi, at vi allerede i dag tilbyder mange af de elementer, der er attraktive for de fleste ingeniører. Det drejer sig om faglige udfordringer, store frihedsgrader og plads til gode idéer og mange udviklingsopgaver. Nøgleordene for os er nysgerrighed, selvstændighed, videndeling og initiativ. Samtidig tilbyder vi løbende faglig udvikling og videreuddannelse, så medarbejdere øger deres markedsværdi. Profilanalysen viser, at det er lykkedes os at få fortalt alt dette ganske godt, siger Annemarie Søgaard og tilføjer: I vores rekruttering er vi derfor påpasselige med at ansætte medarbejdere, som trives i et miljø, hvor kravene er store, og hvor man som medarbejder anerkendes for ens faglighed og vilje til at udvikle denne – for hos os er man i høj grad med til selv at skabe sin fremtid.

Fakta
Teknologisk Institut ansætter ingeniører inden for byggeri, slagteriteknologi, energi og klima, erhvervsudvikling, uddannelse, life science, materialer og produktion, produktivitet og logistik og internationale projekter.

I Ingeniørens Profilanalyse er både ingeniører og ingeniørstuderende er blevet bedt om at vurdere 111 ingeniørvirksomheder ud fra nogle givne parametre.

Her er resultaterne for udviklingen i Instituttets placering sidste år og til i år fordelt på de enkelte parametre:

Karrieremuligheder: fra 29 til 13
Ledelse: fra 29 til 19
Virksomhedskultur: fra 17 til 8
Faglig udvikling: fra 17 til 9
Indflydelse og selvstændighed: 12 til 10
Løn og goder: fra 41 til 29
Udvikling og nytænkning: fra 15 til 9
Ansvarlighed overfor omgivelser og miljø: fra 15 til 9
Kommunikation og synlighed: fra 28 til 26
Balance mellem familieliv og arbejdsliv: fra 13 til 7

Gå til artiklens hjemmeside

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.051