23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Ny højeffektiv motor fra KSB

Motoren indeholder ingen sjældne magnetiske grundstoffer, som anses for at være kritiske materialer, som kan være en stor miljøbelastning.

I disse dage er serieproduktionen af den højeffektive motor SuPremE påbegyndt i KSBs produktionsfaciliteter i Tyskland. I modsætning til konventionelle synkronmotorer, indeholder den nye motor ingen sjældne magnetiske grundstoffer, som anses for at være kritiske materialer, der ikke kan udvindes uden at medføre store miljøbelastninger for de lande, de udvindes i.

De nye motorer er lige så robuste og stabile som asynkronmotorer, og på grund af de lave temperaturer i rotoren, er lejernes levetid endnu længere end i konventionelle motorer. Motoren, som blev præsenteret som en prototype ved Hannover-messen i 2009, er udstyret med en fire-polet rotor. Når motoren kombineres med KSBs PumpDrive, som giver mulighed for variabel hastighed, er hastigheder mellem 0 og 4200 omdrejninger i minuttet muligt som standard. Den nye synkron-reluktansmotor indeholder en teknologi, som også er ideelt tilpasset fremtidige krav til energieffektive motorer. Den har mindst 15% mindre strømtab end foreskrevet i EU direktiv 640/2009 for ydelsesklasse IE3 fra 2015 eller 2017. Dermed når den allerede idag ydelsesklasse IE4 iht. IEC/CD 60034-30 Ed. 2.

Synkron-reluktansmotoren har i modsætning til asynkronmotoren også høj ydelse, når den ikke kører med fuld effekt. Netop dette forekommer ofte i praksis, da mange motorer i hastighedskontrollerede anlæg hovedsagelig kører med reduceret hastighed. KSB forventer også at levere motorerne til andre producenter af roterende udstyr.

For yderligere oplysninger kontakt Grønbech & Sønner A/S, tlf. 33 26 63 00.

Grønbech & Sønner A/S
Scandiagade 25
2450 København SV
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK12069502

Kontaktperson

Claus Flyger
Marketingchef
+45 33266346 cfl@g-s.dk

Send til en kollega

0.048