23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Friktionskoefficienttester PARAM™

Glider det rigtigt?

I forbindelse med produktion og anvendelse af fødevareemballage, er det vigtigt at kende friktionskoefficienten (COF – Coefficient Of Friction) på de emballager der anvendes.
COF har stor betydning både når emballagen skal fyldes og derved transporteres rundt, og også når den færdige vare skal udstilles eller transporteres. Har en plastfilm eksempelvis for stor friktion, kræver det måske unødigt megen energi at transportere den gennem et pakkeanlæg; eller trækket kan rive filmen itu! Hvis filmen er for glat, er den måske svær at stable – eller den glider ligefrem ud af forbrugerens hænder, falder ned og bliver ødelagt?

Til at kontrollere COF præsenterer Strenometer ApS en serie friktionskoefficienttestere PARAM™ MXD fra Rycobel nv.

PARAM™ MXD-apparaterne måler friktionskoefficient på fx plastfilm, folier, papir, pap, PP-strikkede poser, transportbånd, coating samt mange andre materialer.

Friktionskoefficienttester PARAM™ fås i forskellige modeller, fx:

PARAM™ MXD-02: Simpelt laboratorieapparat til hurtig og pålidelig bestemmelse af statisk og kinetisk friktionskoefficient på plastfilm, folier, papir og andre materialer.
Med MXD-02 kan man desuden kontrollere de kvalitetstekniske data ved blandt andet at teste emballagematerialers glathed, fx pack-fill-egenskaber samt emballeringsmaskiners hastigheder.

MXD-02 kan anvendes uafhængigt eller sammen med en pc, og tester i overensstemmelse med ISO 8295, ASTM D1894, GB 10006, GB/T 17200 og TAPPI T816.


PARAM™ MXD-01 og MXD-01A: Mindre udgaver end MXD-02. De har en nøjagtighed på 1 % (mod 0,5 % for MXD-02) og anvendes, hvis man udelukkende har behov for at teste i henhold til enten ISO 8295 eller ASTM D1984.


PARAM™ COF-P01: Glidevinkeltester som måler den vinkel ved hvilken en defineret klods begynder at skride ud. Vinklen er et mål for friktionskoefficienten.
Apparatet bruges til at teste glidefriktionskoefficienten på emballagematerialer såsom papir, plastfilm og folie. Ved hjælp af testresultaterne kan man justere emballeringsmaskinernes glideegenskaber og kørehastighed iht. produktkravene.

COF-P01 tester i overensstemmelse med ASTM D202 og ASTM D4918 og TAPPI T815.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717

Send til en kollega

0.031