23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Masser af energi og varm luft over finanslovsforslaget!

Finansminister Bjarne Corydon fremlagde hertil eftermiddag regeringens finanslovsforslag. Forslaget indeholder masser af positive tiltag for byggeriet, men udskydelsen og størrelsen af den grønne tilskudsordning er en ren fuser!

Fremrykket offentlige investeringer for 17,5 mia. kr. øremærket til energirenoveringer og kapacitetsstigning af vedvarende energi er, hvad danskerne kan se frem til i de næste par år. Det giver til gengæld et stor underskud på statsbudgettet, hvilket øger den offentlige gæld og mindsker regeringens værktøjskasse de kommende år.

- Det er tiltrængt, at der kommer større investeringer indenfor byggeriet. Jeg er helt enig i, at en fremrykning af offentlige investeringer skal øremærkes energibesparende løsninger. Derved kan energiforbruget nedbringes i de kommende år, hvor vi uden tvivl vil se et pres på energipriserne, udtaler adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

- Det er dog vigtigt, at der er styr på udgiftssiden, således at vi ikke ser statsgælden vokse ud af kontrol. Større usikkerhed og højere renter er ikke noget der gavner investeringslysten eller den økonomiske situation i Danmark. Et problem med fremrykningen af de offentlige investeringer er, at regeringens værktøjskasse efterfølgende stort set er helt tom, fortsætter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

I finanslovsforslaget forlænger regeringen BoligJobordningen med et år. Ordningen skulle ifl. regeringsgrundlaget allerede nedlægges ved årsskiftet og erstattes af en grøn tilskudspulje. Skiftet til denne tilskudspulje kommer først til at ske i 2013.

- Det er for mig uforstående, at man den ene dag taler for at bekæmpe sort arbejde og den næste dag fremsender et forslag der vil nedlægge en ordning, som målrettet bekæmper sort arbejde. BoligJobordningen giver jo lige præcis forbrugerne et incitament til at fravælge sort arbejde, fortæller adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

- Den grønne tilskudspulje ligner lidt af en fuser! For det første er puljens størrelse 1/3 af den renoveringspulje vi så i 2009. For det andet træder den først i kraft i 2013, hvilket kan sætte en dæmper for investeringslysten indtil 2013. Dette er dårligt politisk arbejde! Så hellere sæt fradraget på BoligJobordningen op og gør den permanent, slutter adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen – TUN.

Yderligere oplysninger:
Adm. direktør Palle Thomsen, Trælasthandlerunionen -TUN, tlf.: 45 80 78 77, fax: 45 80 78 87,
e-mail: pt@tun.dk.

Danske Byggecentre
Egebækvej 98
2850 Nærum
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK84870714

Send til en kollega

0.047