23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Cembrit uddanner byggematerialer

Tag- og facadeplader fra Cembrit bliver nu endnu mere intelligente

Cembrit uddanner tag- og facadeplader

Cembrit giver nu arkitekter fri adgang til at opleve og downloade intelligente facade- og tagplader på cembrit.dk. De digitale produktmodeller er baseret på den nyeste software og ”uddannes” løbende i alt fra økonomi til energi- og miljøforhold.

Et nyt, digitalt produktsortiment på cembrit.dk og et strategisk samarbejde med MT Højgaard og it-virksomheden CodeGroup skal være med til at sikre Cembrit en førerposition blandt materialeleverandørerne til den digitale byggebranche.

De tre virksomheder er i fuld gang med at løfte standarden for den viden, der i stigende omfang indbygges i digitale produktmodeller til brug i de såkaldte BIM-modeller. Og netop øget information i digitale produktmodeller er ifølge MT Højgaard og Cembrit nødvendigt, hvis byggebranchen skal høste den fulde gevinst af digitaliseringen.

- Samarbejdet med Cembrit og andre materialeleverandører er et vigtigt skridt på vejen mod bedre BIM-modeller, færre fejl og bedre styring af økonomien på byggeprojekterne, siger Rolf Büchmann-Slorup, Erhvervs Ph.D.-Studerende i MT Højgaard.

Produkter på 6d-niveau
Med lanceringen af det nye produktsortiment på cembrit.dk og det ambitiøse samarbejde med MT Højgaard og CodeGroup er Cembrit nu i fuld gang med at få en stor del af virksomhedens produkter op på det såkaldte 6d-niveau. Det betyder bl.a., at de enkelte digitale produktmodeller skal indeholde en livscyklusanalyse med information om alle miljø- og energimæssige konsekvenser af produktets tilblivelse, brug og bortskaffelse.

- Mange af de informationer om økonomi, miljø og energi, som vi nu bygger ind i produktmodellerne, har stor betydning for arkitekternes mulighed for at overskue projekterne både før og under byggeriet. Eksempelvis bliver det langt nemmere at overskue de økonomiske konsekvenser af at lave designændringer midtvejs i et projekt, forklarer Magnus Sommer.

- Og for de udførende parter får BIM-modellen i langt højere grad rollen som en samlende arbejdsmodel for byggeriet. En rolle, som BIM-modellen altid har været tiltænkt, men aldrig helt har opnået, slutter han.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713

Send til en kollega

0.047