23948sdkhjf
Del siden
Annonce

DS/EN 982 og DS/EN 983 bliver erstattet af DS/EN ISO 4413 og DS/EN ISO 4414

Kravene til hydraulik og pneumatik på maskiner ændres og strammes i de nye standarder. Kravene gælder for hydraulik- og pneumatik-systemer på maskiner, der tages i brug efter EU-kommissionens offentliggørelse af standarderne d. 8. april 2011.

Kursus i de nye standarder
Maskinsikkerhed ApS afholder i maj og juni 2011 en række kurser om de nye krav i både pneumatik-standarden (formiddag) og hydraulik-standarden (eftermiddag). Her kan man komme og få en gennemgang af de nye krav og lære hvordan man skal forholde sig til det i praksis.
Der afholdes kurser i Brøndby d. 31. maj, Vejen d. 8. juni og Svenstrup v. Aalborg d. 9. juni. Kontakt Maskinsikkerhed på info@maskinsikkerhed.dk eller på tlf. 44 47 31 56 for yderligere information.
Tilmelding foregår via vores hjemmeside www.maskinsikkehed.dk

Samtidig udgiver Dansk Standard en sammenstilling af den gamle standards krav med den nye standards krav med Maskinsikkerheds kommentarer, så det er nemt for designeren at se, hvad der skal laves anderledes fremover. Sammenstillingen kaldes for et Delta-dokument og et link til dokumentet fremsendes gratis til kursusdeltagerne før kurset.


Fakta
Maskindirektivet stiller de overordnede krav til maskiners indretning, jf. Arbejdstilsynets bekendtgørelse 612.
De detaljerede fortolkninger står i standarderne. De giver dels fabrikanten ret til at formode at standardernes løsninger giver overholdelse af direktivet. Men standarderne skal samtidig anses som minimumskravet. Dvs. en fabrikant må gerne anvende andre løsninger end standardernes, men så skal det dokumenteres, at den valgte løsning er mindst lige så god som standardens. Fabrikanten skal altså kende standardernes løsninger.

Standarderne laves af den europæiske standardiserings-organisation CEN i samarbejde med ISO. Dansk Standard repræsenterer Danmark i dette arbejde.
Standarderne udgives normalt uden overgangsordninger, dvs. de er gældende krav fra den dag kommissionen har harmoniseret standarderne, og når de er offentliggjort i EF-tidende. Og alle maskiner der leveres efter offentliggørelsen skal overholde de nye standarders krav. Fabrikanter bør derfor kende kravene i god tid før offentliggørelse, så man kan nå at indrette maskinerne og dokumentationen efter kravene.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675

Send til en kollega

0.047