23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Fibercement erstatter træ

Danske boligejere vælger i stor stil træ-lignende brædder i fibercement

Efterspørgslen efter træ-lignende brædder i fibercement til bl.a. gavle og udhæng fortsætter med at sætte rekord. Cembrit har nu langet mere end 5.000 km. af de populære brædder over disken.

Danske boligejere vælger i stigende grad at beklæde huset med imiteret træ i fibercement i stedet for almindelig træ.

Siden 2006 er samtlige af Danmarks knap 1,2 mio. parcelhuse og stuehuse i gennemsnit blevet beklædt med næsten fem meter fibercement-brædder af Cembrits HardiPlank-model. Og efter en mindre nedgang i finanskrise-årene er efterspørgslen efter fibercement-brædder nu tilbage på rekordniveauerne fra før krisen.

Ingen vedligehold
At mange danske boligejere i dag vælger brædder i fibercement frem for træ skyldes ifølge Cembrit og arkitektfirmaet Bjerg Arkitektur A/S udsigten til et minimum af vedligehold. Fibercement er som materiale vedligeholdelsesfrit og har en lang levetid, og så modstår det angreb fra eksempelvis fugt og svamp.

- Der er en række praktiske fordele ved at bruge imiteret træ i fibercement i stedet for almindeligt træ. Man slipper bl.a. for at male og for at udbedre sprækker og revner forårsaget af fugt, lyder det fra Jørgen Jacobsen, adm. direktør i Cembrit.

- Når man nu kan få et udseende, der til forveksling ligner træ, men som ikke kræver spor vedligeholdelse, ja så er det ikke underligt, at mange vælger den løsning, supplerer direktør og arkitekt MAA Kjeld Bjerg fra Bjerg Arkitektur med afdelinger i København, Aalborg, Hjørring og Warszawa.

- For når alt kommer til alt, så gider vi jo ikke vedligeholde mere end højst nødvendigt på vores huse, fortsætter Kjeld Bjerg.

Han tilføjer, at der stadig er mange, der foretrækker at bruge træ, men at byggetrenden klart bevæger sig imod materialer, der ”passer sig selv” og kræver mindst muligt af bygningsejeren.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713

Send til en kollega

0.047