23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Grindometer efter HEGMAN

Til måling af kornfinheden

Når man fremstiller levnedsmidler, som f.eks. cholokade eller andre masser, er det vigtigt at massen er glat og ensartet og uden klumper eller gryn, således at det færdige produkt bliver af højest mulige kvalitet.

For at sikre, at massen ikke er grynet, skal den testes, mens den endnu er flydende. Dette kan f.eks. gøres med Strenometers Grindometer Erichsen model 232, der netop er beregnet til at teste kornfinheden.

Grindometer model 232 er fremstillet af en blok hærdet stål. I blokken er der indslebet to kileformede præcisionsrender, hvis dybder kan aflæses på µm-skalaen (længde 125 mm), der er indgraveret ned langs blokken. De to render gør det muligt at foretage to målinger på en gang. På modsatte side findes den tilsvarende Hegman-skala (HS). Specielle skalaer kan leveres efter ønske.

Testen foregår ganske enkelt ved, at en tilstrækkelig mængde af den tyktflydende masse fyldes i renderne, hvor de er dybest. Derefter trækker man i løbet af 1 - 2 sekunder testmaterialet hen mod den flade ende. Hårlinealen holdes vinkelret på såvel grindometrets overflade som på renderne. Prøveoverfladen bedømmes ved at se på renderne ved flad vinkel (20° - 30°). Derefter skal man finde stederne, hvor et større antal partikler hhv. deres kratere er synlige. Rendedybden på disse steder defineres som kornfinhed.

Grindometer model 232 fås som standard i måleområderne 15, 25, 50 og 100 µm. En hårlineal til påsmøring af testmaterialet leveres sammen med instrumentet.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717

Send til en kollega

0.046