23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Nem kontrol af væskers viskositet!

Strenometer har et stort udvalg af udløbsbægre til nem kontrol af viskositet.

Viskositeten er et udtryk for, hvor tynd hhv. tyk en væske er. Viskositeten har betydning for, hvordan en væske flyder, om den nemt vil blande sig med andre ingredienser eller skille (som olie og vand), om væsken løber hurtigt eller langsomt ud af emballage osv.

Man kan nemt kontrollere viskositeten ved hjælp af et udløbsbæger. Dette foregår ved, at en bestemt mængde væske løber igennem et hul af en bestemt størrelse (f.eks. 4 mm) ved en bestemt temperatur (f.eks. 20° C). Udløbstiden, der måles med et stopur, er et udtryk for viskositeten. Jo kortere tid, jo lavere viskositet. Viskositet angives ofte som: udløbsbægertype, dysestørrelse, temperatur og tid (f.eks.: ISO-cup, 4 mm, 20° C og 20 sek.).

Forskellen mellem forskellige udløbsbægre er normalt rumfanget, dyseåbningen og sidernes udformning. I praksis anvendes ofte dyppeudløbsbæger model 321 (”DIN”-cup), 322 (ISO cup) eller 343 (udløbsbæger til fast montering i stativ evt. med varmekappe). Dyppemetoden er meget velegnet til produktion, hvor man ikke har behov for en nøjagtig angivelse af viskositeten, men blot skal sikre sig at væsken har den rigtige konsistens.

Hos Strenometer ApS har vi et stort udvalg af forskellige dyppeudløbsbægre og andre redskaber til måling af viskositet. Kontakt os for yderligere oplysninger.

Strenometer ApS
Kongevejen 213
2830 Virum
Lyngby-Taarbæk Kommune
Danmark
CVR nummer: DK73217717

Send til en kollega

0.047