23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Facadeoplevelser i Aalborg Zoo

Aalborg Zoo imponerer og fornøjer hvert år næsten 400.000 gæster fra Aalborg, Nordjylland og resten af verden.

Som en af Danmarks førende attraktioner stiller Aalborg Zoo store krav til de fysiske rammer, der møder og omgiver gæsterne, når de besøger haven.De krav gælder også for havens vartegn Restaurant Skovbakken, der for nylig er blevet totalrenoveret og iklædt facadeplader fra Cembrit for at give bygningen et harmonisk og eksklusivt udtryk.

For direktøren i Aalborg Zoo Henrik Johansen har renoveringen af restaurantbygningen fra begyndelsen haft høj prioritet. Det skyldes ikke mindst, at bygningen optager den bedste plads i haven, og derfor helt naturligt bliver eksponent for den kvalitetsoplevelse, haven kan levere. ”Netop de fysiske rammer er et af de områder, hvor vi skiller os positivt ud fra konkurrenterne, og den position har vi forstærket med vores nye restaurantbygning”, forklarer Henrik Johansen.

Fremtidssikret vartegn
En af grundene til, at moderniseringen af Restaurant Skovbakken har haft stor betydning for Aalborg Zoo, er, at restauranten siden åbningen i 1935 har tjent som vartegn for haven. Efterhånden som restaurant-bygningen blev gammel og nedslidt, mistede bygningen imidlertid sin status som vartegn. Men det står til at ændre sig: ”Efter moderniseringen er vores restaurant igen blevet et vartegn for haven og et meget vigtigt bidrag til de oplevelser, vi lever af at formidle”, konstaterer Henrik Johansen. ”Vi har ønsket os en bygning, der både arkitektonisk og materialemæssigt rækker langt ind i fremtiden, og derfor valgte vi sammen med KPF Arkitekter i Aalborg en minimalistisk stil med Cembrits facadebeklædning i fibercement. Facadeløsningen er et perfekt match med vores behov, fordi den ud over at være smagfuld og stilren også er vejrbestandig og dermed stort set vedligeholdelsesfri”, fortsætter Henrik Johansen. Han tilføjer, at kravet til en facadeløsning, der var hurtig montérbar, også faldt ud til Cembrits fordel.

Det skal være nemt
Kravet om en stærk og modstandsdygtig facade, der kræver et minimum af vedligehold, gør sig ikke kun gældende for Restaurant Skovbakken. Tværtimod oplever Cembrit en generel og voksende efterspørgsel efter netop vedligeholdelsesfrie byggematerialer. Det forklarer en af Cembrits tekniske konsulenter Arne Vestbjerg. ”En af årsagerne til, at fibercement er populært som byggemateriale, er netop, at det er vedligeholdelsesfrit. Vi hører igen og igen det krav fra bygherrerne, at de vil have facaden i et materiale, der gør det nemt at holde bygningen pæn i mange år frem. Og det gælder i øvrigt uanset, om der er tale om en facade til et sommerhus, en garage, en villa eller noget helt andet”, siger Arne Vestbjerg. Arne Vestbjerg tilføjer, at alle Cembrits facade- og tagplader er produceret i fibercement, der har vist sig at have en række fordele, når det anvendes som byggemateriale. ”Ud over at være vedligeholdelsesfrit har fibercement også vist sig at være modstandsdygtigt over for angreb fra fugt og svamp, og desuden har materialet en brandhæmmende og lyddæmpende effekt, der også efterspørges mange steder”, uddyber Arne Vestbjerg.

Stjernekok bag facaden
Bag Restaurant Skovbakkens nye facade i glas og fibercement gemmer sig også et nyt koncept, der med forpagter Morten Nielsen – også kendt som stjernekokken ”Morten Kok” – i spidsen åbner for kulinariske oplevelser både inden for og uden for havens åbningstid: Morten Nielsen står også bag den anerkendte Restaurant Mortens Kro i Aalborgs Midtby, der regnes for en af Aalborgs bedste restauranter. For Henrik Johansen er det altafgørende at have forpagtere, der leverer høj service, og som har en forståelse for, at Aalborg Zoo er en attraktion, der lever af at sælge gode oplevelser. ”Skovbakken er i dag blevet et eksklusivt panoramavindue ud til haven og de unikke omgivelser, som restaurantens gæster i dag som noget nyt kan nyde til langt ud på aftenen”, siger Henrik Johansen og slutter: ”Med afsæt i haven og vores fysiske rammer har vi dermed udvidet det repertoire af gode oplevelser, som er altafgørende for, at vi hvert år kan tiltrække hundredtusindvis af gæster”.

Den nye restaurant stod færdig i sommeren 2009.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713

Send til en kollega

0.109