23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Flotte vægge støbt i Lava Beton®

Utrolig vellykket vægstøbning udført af Pihl & Søn A/S for Hørsholm Vand ApS.

Pihl & Søn A/S har netop færdiggjort støbningen af bund, vægge og dæk i Lava Beton® til et underjordisk udligningsbassin for Hørsholm Vand ApS.

Bassinet, med en kapacitet på 1.000 m3, er cirkulært med en diameter på 15 meter, og med 7 meter høje vægge.

Med baggrund i de gode erfaringer fra støbning af 12 meter høje vægge i én støbning på det underjordiske parkeringsanlæg i Under Elmene på Amager, valgte Pihls pladschef Gajen Kailasanathan i samråd med bygherrens rådgiver Rambøll og Unicons konsulent Bo Svendsen, at bassinets vægge og bund skulle støbes i Lava Beton®, dvs. selvkompakterende beton.

Da bassinvæggene er 7 meter høje, 400 mm tykke og med 2 lag armering i, var det oplagt at bruge Lava Beton®. Ifølge Gajen resulterede valget af betontype imidlertid også i, at han sparede mandskab til håndtering og bearbejdning af betonen.

Udstøbning af høje vægge med Lava Beton® i én kontinuert støbning muliggøres bl.a. af, at stillads- og forskallingsbranchen har fået erfaringer på området, samt udviklet forme og afstivninger som kan optage det meget høje støbetryk, der opstår ved denne slags støbninger.

Det færdige resultat er blevet et utrolig flot bassin, hvor især samlingerne mellem de i alt 4 støbninger som udgør væggen, er utroligt flotte. At resultatet er blevet så godt skyldes dels de rutinerede betonfolk på sagen, og dels det gode samarbejde mellem rådgiver, entreprenør, bygherre og leverandør.

Med det flotte resultat, er det ærgerligt, at betonen skal gemmes væk under jorden!

Direktør i Hørsholm Vand, Tina Otterstrøm udtaler: ”Det er spændende, at Hørsholm Vand kan være med til at udvikle nye metoder, og vi håber, at erfaringerne kan benyttes på andre projekter”.

Kontaktpersoner:
Hørsholm Vand ApS: Tina Otterstrøm
Pihl & Søn A/S: Gajen Kailasanathan
Unicon A/S: Bo Svendsen

Læs mere om Unicon A/S og Lava Beton® på www.unicon.dk

Unicon A/S
Islands Brygge 43
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16064939

Send til en kollega

0.047