23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kritisk undervandsstøbning med beton, Ebeltoft Færgehavn

Udførelse af en kritisk betonstøbning, hvor bundsikringen i Ebeltoft Færgehavn skulle udbedres med beton - mens hurtigfærgen til Odden var i drift.

Det er ikke første gang Unicon leverer beton til undervandsstøbning, men denne gang var der alligevel tale om en ret speciel leverance. Bundsikringen i Ebeltoft Færgehavn - en betonplade omgivet af fodspuns – skulle nemlig udbedres, mens hurtigfærgen til Odden var i drift.

Bundpladen fremstod ret beskadiget med store og mindre huller, og nogle steder var den knæk­ket. Der var 2 store huller med en dybde ca. 0,7 m og et areal på ca. 4-6 x 4 m. Arbejdet kunne først påbegyndes efter sidste færgeankomst og undervandsstøbningen skulle være afsluttet senest kl. 24, så færgesejladsen næste dag (kl. 5 om morgenen) ikke blev påvirket.

Betonen skulle være pumpebar, robust over for udvaskning og udvikle styrke/sammen­hæng så hurtigt som muligt, så den kunne modstå de kraftige påvirkninger fra hurtig­fær­gens propeller næste morgen. Løsningen blev en Lava beton®, trykstyrkeklasse C35, tilsat høj dosering af chloridbaseret accelerator på pladsen. Forud for arbejdet havde Unicon gennemført nogle laboratorieforsøg på fabrikken i Risskov og verificeret afbindingstid som funktion af tilsat acceleratormængde. På den baggrund blev doseringsniveau og -metode for accelerator valgt.

Arbejdet blev påbegyndt ca. kl. 20:30 og 3 timer senere havde Unicon’s betonpumpe fyldt det sidste hul med accelereret Lava beton®. Der blev i alt leveret ca. 30 m3 fra fabrik­ken i Aarhus. Såvel rådgiver som entreprenør var meget tilfredse med arbejdets planlægning, og ikke mindst udførelsen.

Læs mere på www.unicon.dk

Unicon A/S
Islands Brygge 43
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16064939

Send til en kollega

0.047