23948sdkhjf
Del siden
Annonce

miniTwin fra SICK – ny teknologi og mere omkostningseffektive sikkerhedslysgitre

Med miniTwin åbner en ny tidsalder for sikkerhedslysgitre. I verdens mindste sikker-hedslysgitter har man for første gang inkorporeret sender- og modtagerelementer samt Stand alone- og Host/Guest-versionerne i samme hus – en type der kan det hele!

Med miniTwin åbner en ny tidsalder for sikkerhedslysgitre. I verdens mindste sikker-hedslysgitter har man for første gang inkorporeret sender- og modtagerelementer i samme hus. Det er ligeledes nyt at både Stand alone- og Host/Guest-versionerne er identiske – en type der kan det hele! En helt ny sensorkonstruktion gør det muligt at overvåge farlige områder på maskiner med et minimum af sikkerhedsafstand og uden blindzoner – selv ved hjørnemontage på cascaderede (seriekoblede) systemer.

Sikkerhedslysgitter miniTwin er udviklet til opgaver hvor risikoanalysen på en maskine foreskriver det højeste sikkerhedsniveau (dvs. Performance level ”e” jf. EN ISO 13849-1, alternativt SIL3 jf. IEC 61508 / EN 62061). SIkkerhedslysgitret tilbyder en opløsning på 14mm, 24mm eller 34mm også ved hjørneapplikationer. Den fine opløsning og den korte reaktionstid muliggør korte sik-kerhedsafstande med deraf følgende optimeret arbejdsergonomi. Med miniTwin er det mulig at lave sikkerhedsfelter på højder mellem 120mm og 1.200mm. Højden kan forøges trinvist med 60mm, hvilket gør det muligt at tilpasse sikkerhedsfeltet optimalt til hver enkelt maskine. Sik-kerhedslysgitret har en rækkevidde fra 0 til 4 meter.

Verdensnyhed: Makismal standardisering gennem miniTwins kombinerede stikkoncept
Udefra er det ikke til at se, men sikkerhedslysgitret bygger på et helt nyt sensordesign. Man søger forgæves efter separate sendere og modtagere – i det nye lysgitter fra SICK er sender- og modtagerelementer i en og samme twin-stick, fordelt symmetrisk på hver sin side af lysgitteret og separeret med en synkroniseringslysstråle i midten. Den elektriske tilslutning foregår på bagsiden af lysgitteret via et 5 polet M12 stik. Konceptet med kun én type gælder ikke kun sen-der/modtager men også cascading af op til 3 enheder. Hvilken enhed der skal være Host, og hvilken der skal være Guest defineres ud fra valget af tilslutningsstik, hvor man har enten et eller to udgående kabler. For maskinbyggere betyder det, at det er det samme produkt uanset om det er til sender-/modtager- eller Host-/Guest-enheder, altså en høj grad af standardisering. Antallet af forskellige materialenumre der skal håndteres og omkostningerne i forbindelse med bestykning, lagerføring og servicelogistik bliver derfor reduceret betragteligt i sammenligning med andre sy-stemer.

Plug & Play ved tilslutning og automatisk konfiguration.
På nuværende tidspunkt når intet sikkerhedslysgitter miniTwins Plug & Play niveau, som er blevet muligt gennem det applikationsorienterede tilslutningskoncept. Systemopkoblingen giver fuld EDM (overvågning af eksterne relæer)- og reset-funktionalitet i det øjeblik der etableres en elektriske tilslutning via et standardkabel 5-pol M12 stik. Funktionernes konfiguration genereres under power-up og forløber automatisk for EDM og ved at trykke på en knap for reset-funktionens vedkommende. Den kontinuerte række af LED’er på langs i lysgitterets frontrude er en yderligere specialfeature, der anvendes til indjustering, som statusindikatorer og diagnoseværktøj og giver en brugervenlig visuel fornemmelse af sikkerhedsfeltet fra begge sider af sensorparret.

SICK A/S
Lejervej 17, st. tv.
3500 Værløse
Rudersdal Kommune
Danmark
CVR nummer: DK78418311
P nummer: 1002550225

Send til en kollega

0.039