23948sdkhjf
Del siden
Annonce

PC-program til sikre el-tavler.

Maskinsikkerhed Aps præsenterer en nyhed på HI09: et program til specifikation af el-tavler.

Det er forholdsvis enkelt at kontrollere, om maskinfabrikanten har forholdt sig til kravene i DS/EN ISO 13849-1: fabrikanten er nemlig forpligtet til i brugsanvisningen at give oplysninger om, hvordan maskinens forskellige sikkerhedsfunktioner er udført og hvordan og hvor ofte, de skal kontrolleres og evt vedligeholdes.
El-ingeniør Kim Bjerre fra Maskinsikkerhed udtaler: ”Undervejs i projekteringsfasen skal der træffes nogen valg, og der skal indsamles og udarbejdes dokumentation om de anvendte komponenter og det udførte sikkerhedssystem. Der er ikke særligt krævende, hvis det laves, mens der projekteres, men hvis først projekteringen er lavet, og dokumentationen er udarbejdet, er det tidskrævende, og ikke altid muligt, at få fremskaffet og fremstillet de data, som er krævet i DS/EN ISO 13849-1.”
Men også andre standarder giver nye udfordringer på både mekanisk og elektrisk design.

Maskinsikkerhed præsenterer en nyhed på HI09: et program til specifikation af el-tavler. Programmet har til formål at hjælpe med opfyldelsen af de mange krav det nye maskindirektiv og standarderne stiller til elektrisk udstyr og sikkerhedsstyring på maskiner: Når beslutningerne tages det rigtige sted i processen, er der ikke så mange ting overladt til ”ingen” eller til gætværk; fx at maskindesigneren afleverer funktionskravene til en lågeovervågning i en form, så el-designeren rent faktisk ved hvad der kræves.
Kim Bjerre: Vi har jo set kunder tabe i byretten, når den håbløst designede tavle overholdt specifikationen: for der var intet specificeret.

På HI09 holder vi gratis konferencer om sikker el-styring. Tilmelding kan foretages på hi09@maskinsikkerhed.dk. Hele konferenceprogrammet kan ses på www.maskinsikkerhed.dk.
Skulle du have lyst til at møde os face to face og høre mere, ses vi på HI 09 stand E 4032 - hvor der som sædvanlig kan vindes 3 flasker whisky. - På gensyn.

Maskinsikkerhed ApS
Lejrvej 17
3500 Værløse
Furesø Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30553675
P nummer: 1013407483

Send til en kollega

0.047