23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Spændende arkitektur med afsæt i historien

Med opførelsen af det nye rådhus i Hillerød mødtes den gamle forsøgsgård Trollesminde med de moderne materialer fra Cembrit i et enestående arkitektonisk udtryk.

Da byrådet i Hillerød i 2003 besluttede at samle kommunens administration på statens gamle forsøgsgård Trollesminde, blev det samtidig starten på opførelsen af et nyt rådhus, der i arkitektur og materialevalg skulle blive ganske enestående.

På stedet hvor Hillerøds nye rådhus skulle opføres lå en gammel gård med en stor karakteristisk lade. Gården var ikke fredet, men blev alligevel bragt i spil overfor de deltagende arkitektfirmaer, der fik frie hænder til at inkorporere den i deres projekter. Konkurrencen blev vundet af KHR arkitekter A/S fra København, der valgte at genbruge markante elementer fra den gamle gårds hovedhus og lade i deres vinderprojekt. Udvendigt genkender man ladens monumentale dimensioner og indvendigt pryder de gamle trækonstruktioner
såvel cafeteriet som byrådssalen. Med deres alder og rustikke karakter tilfører de arkitekturen en unik historisk vinkel.

Visionær arkitektur
Det nye Hillerød Rådhus fremstår i dag som en moderne arbejdsplads, men med klare referencer til stedets historie samt lokalområdets kultur- og landskabsmæssige værdier. Bevarelsen af den oprindelige gårds markante trækonstruktioner gør, at både ansatte og besøgende, dagligt bliver mindet
om stedets spændende historie. Samtidigt harmonerer bevarelsen af de gamle trækonstruktioner fint med de bærende miljøparametre, som arkitektfirmaet tilrettelagde deres arbejde ud fra.

I byggeriet af rådhuset blev der lagt stor vægt på enkel byggeteknik, anvendelsen af gode og hårdføre materialer med minimale krav til vedligeholdelse.

Eternit® skifer på tag og facade
På afstand fremstår Hillerød Rådhus som et monumentalt og skulpturelt vartegn for området. De mørke, ensartede tage og facader giver bygningen et usædvanligt og skulpturelt udtryk. Tagrender og nedløbsrør er med stor omhu skjult bag tag- og facadebeklædningen, for derved at fremhæve bygningernes rene arkitektoniske linjer.

Udover Eternit® skiferens enestående funktionelle egenskaber som tag- og facadebeklædning, får den markante brug af materialet samtidigt den ombyggede gamle lade og de nyopførte bygninger til at fungere som én visuel helhed.

For at få mere information om Cembrits produkter se www.cembrit.dk.

Swisspearl Danmark A/S
Gasværksvej 24, 1. sal
9000 Aalborg
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK58711713
P nummer: 1002086335

Send til en kollega

0.047