23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Robotter til fyrretræsmøbler

Det er ikke til at se det, men en stor del af de fyrretræsmøbler som udbydes på markedet i dag, kan være produceret af det familieejede foretagende Bjerndrup Møbelfabrik A/S som ligger i Gørding.

Selvom virksomheden i dag er et aktieselskab, er det stadig et familieforetagende og grundlæggeren Ole Nissens tre sønner, Jan, Bjarne og Henrik Nissen står i dag for den daglige ledelse.

Eftersom Bjerndrup Møbelfabrik A/S producerer og sælger konsummøbler, er det ikke muligt at oparbejde en form for præference til navnet overfor kunderne. Derfor er det altafgørende, at virksomheden har et effektivt produktionsapparat for på den måde at kunne konkurrere på prisen.

På dette område har Bjerndrup Møbelfabrik A/S altid været foran eller på linie med ny teknologi og senest har virksomheden investeret i et robotanlæg i forbindelse med den ene af deres to italienske CMS - CNC-styrede bearbejdningscentre.

Investeringen i robotanlægget har øget vores kapacitet på den ene maskine med 50 - 100 % og samtidigt har det givet produktionen et løft i kvaliteten og anlægget arbejder stort set ubemandet, kun med opsyn fra en medarbejder der er beskæftiget i nærheden. Det var været en super investering med en ultrakort tilbagebetalingstid? udtaler Direktør Jan Nissen.

Robotanlægget er leveret af den fynske maskinleverandør Giben Scandinavia A/S som har mange års erfaring i levering af automatisering til møbelindustrien, og omfatter et komplet anlæg med en 4-akset FANUC robot, et drevet rullebanesystem, forfræserenhed, pladevender samt et unikt Windows baseret styresystem, udviklet af Giben Scandinavia A/S? egen softwareafdeling.
Anlægget fungerer ved, at en palle med råemner (massive fyrretræsplader), automatisk køres ind i robottens arbejdsområde af den drevne indløbsbane. Robottens vakuumsugehoved løfter det øverste emne af stakken og fører emnet over til en separat fræseenhed, hvor den bevæger emnet rundt i en forprogrammeret bane, med et formål at grovfræse emnet inden det lægges på CNC maskinen.

Derved bortskæres affaldsstykker, og emnet er klar til eventuel profilfræsning. Emnet placeres præcist i CMS CNC-maskinens nulpunkter, CNC maskinen kan starte umiddelbart med den videre bearbejdning, nu med en betydelig højere kapacitet, da både fjernelse af affald og grovfræsningen allerede er foretaget.

CMS-CNC-maskinen arbejder i vekseldrift med to borde, hvor der på hvert bord afhængig af emne størrelse, kan ligge to emner. FANUC robotten placerer to emner på det ene bord, mens emnerne på det andet bord bearbejdes af CNC-maskinen. Efter bearbejdning løfter FANUC robotten emnerne ud, og stabler dem på pallen som er placeret på den drevne udløbsrullebane. Når en palle er færdigbearbejdet transporteres denne automatisk ud af cellen og en tom palle placeres automatisk, klar til stabling af nye færdigbearbejdede emner.

Det unikke Windows baserede Giben Software sørger for at integrere alle enheder i robotanlægget, herunder rullebaner, CNC-maskine og FANUC robot. Giben softwaren er meget brugervenlig og kan meget hurtigt betjenes af en operatør. Med faciliteter såsom hent/start af programmer, grafisk visning af anlæg og status på komponenter, enkel definering af pallemønstre og meget meget mere. Hurtige omstillingstider, minimal programmering og brugervenlighed er alt sammen integreret i softwaren og er samtidigt den afgørende faktor i dette og øvrige FANUC automatiseringsprojekter fra Giben Scandinavia A/S, udtaler Mikkel Bjerregaard.

Det er et forholdsvist simpelt tiltag som Bjerndrup Møbelfabrik A/S har fået implementeret i deres produktion. Dog er fordelene betydelige, tilbagebetalingstiden er minimal eftersom produktionen er blevet betydelig mere effektiv, kvalitet og ensartethed af output er blevet øget og et fysisk hårdt arbejde er blevet totalt elimineret.



GIBOTECH A/S
Datavej 15
5220 Odense SØ
Odense Kommune
Danmark
CVR nummer: DK70760312
P nummer: 1002328137

Send til en kollega

0.047