JUUL | FROST Arkitekter sætter markant præg på Odense
Lokalplan, byrum og landskab, nye boliger og erhvervsbebyggelse. I samarbejde med Barfoed Group sætter tegnestuen et markant præg på Odenses nye bydel Munkebjergvænget.
JUUL | FROST Arkitekter har sat alle de tværfaglige kompetencer i spil i udviklingen af Munkebjergvænget. Tegnestuen har stået for lokalplanen, der viser, hvordan ny bebyggelse kan indrettes med blandet bolig- og erhvervbebyggelse og tilhørende grønne omgivelser. Tegnestuen har efterfølgende sat stregerne til 145 nye boliger, en bypark med en nyanlagt sø, et bytorv, grønne træk og rekreative områder, vej- og stinet samt et kontordomicil og en dagligvarebutik.
Et område i udvikling
Munkebjergvænget er en bydel under stor udvikling med sin beliggenhed midt i et af Danmarks mest ambitiøse udviklingsområder for forskning, uddannelse og erhverv. Området skal transformeres til et innovativt miljø i topklasse med et supersygehus, Professionshøjskolen EUC Lillebælt, Forskerparken og et endnu stærkere Syddansk Universitet.
Den kommende letbane får stop i kort afstand fra området, der bliver nem adgang til E20 motorvejen og de grønne omgivelser gør bydelen meget attraktiv. Det giver stor efterspørgsel på en større diversitet i boligudbuddet. Området skal tilbyde gode levestandarder for både den nyuddannede sygeplejerske, til studerende, til børnefamilier og seniorer, mens blandingen af erhverv vil give liv døgnet rundt.
Munkebjerg Business Park
I det sydlige hjørne vil et 5 etager højt erhvervsdomicil skyde op. Kontorlejemålene bliver skræddersyet til den enkelte lejer, der får stor medbestemmelse. Samtidig vil kontorhuset byde på et fleksibelt arbejdsmiljø med både smidighed og alsidighed, der gør huset tilpasningsdygtigt overfor ændrede krav og behov.
Boliger for en blandet beboersammensætning
De 145 boliger bliver alle lejeboliger i varierende størrelser, der giver plads til en blandet beboersammensætning. Alle boliger får rummelige altaner og direkte adgang til grønne fællesområder.
At bo ved skoven
Byggefeltet er omkranset af fredskov med Hunderupskoven og Moseskoven forbundet i et rekreativt bånd. Derfor er det overordnede greb for udvikling af den nye park at fremhæve de eksisterende kvaliteter fra skoven. Parken bliver anlagt med åbne programmer, som kan tilpasse beboernes forskellige og skiftende behov.