23948sdkhjf

To milliarder ekstra til kommunalt byggeri

Regeringen og Kommunernes Landsforening (KL) nåede i nat til enighed om den nye kommuneaftale. Det indebærer blandt andet, at kommunerne får to mia. kroner ekstra til anlægsopgaver.
Den nye økonomiaftale indebærer, at kommunerne i 2010 skal foretage massive investeringer i de fysiske rammer i dagtilbud, folkeskoler, ældreområdet og på de øvrige kommunale serviceområder.

Ifølge aftalen får kommunerne 2 mia. kroner fra kvalitetsfonden, og dermed er der sikret fuld finansiering til et anlægsniveau på 20 mia. kroner i 2010. Endvidere afsættes der blandt andet en lånepulje på 1½ mia. kroner i 2010 til investeringer på de øvrige kommunale opgaveområder, herunder infrastruktur og effektiviseringer.

- Aftalen åbner for et højt kommunalt anlægsniveau næste år. I 2010 kan vi bygge og renovere for 20 mia. kroner, og samtidig slipper vi af med det snærende anlægsloft, der har været en sten i skoen for mange kommunalbestyrelser, siger en tilfreds KL-formand, Erik Fabrin.

Også finansminister Claus Hjort Frederiksen glæder sig over forhandlingernes udfald:

- Med aftalen styrker vi velfærden, og vi styrker beskæftigelsen. Vi investerer massivt i rammerne til dagtilbud, folkeskoler og på ældreområdet i alle kommuner Aftalen vil være til gavn for byggesektoren i hele landet og vil give et velfærdsløft, der kan mærkes, fastslår han.

Udover de 2 mia. kroner til anlæg er der afsat 400 mio. kroner til den omstridte madordning samt 1,3 mia. kroner til det sociale område.

Kilde: Kommunernes Landsforening / Finansministeriet

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094