23948sdkhjf

15.000 nye job på vej i byggebranchen

Regeringens "Vækstplan DK" har forvandlet de dystre forudsigelser om et fald i beskæftigelsen i byggeriet til optimisme og en forventning om 15.000 nye arbejdspladser de næste to år.
Der er grund til smil i byggebranchen oven på tirsdagens præsentation af den såkaldte ”Vækstplan DK”, som er regeringens bud på, hvordan virksomhederne kommer styrket ud af krisen og samtidig skaber flere arbejdspladser.

Det mener man hos Dansk Byggeri, som i ugerne op til vækstplanens præsentation har lagt stor energi i at overbevise regeringen om det fornuftige i byggeriets synspunkter.

- Vækstplanen indeholder rigtig mange elementer, som viser, at regeringen har lyttet til de gode råd, vi har bidraget med fra Dansk Byggeri. Med BoligJob-ordningen, nedrivningspuljen og de 4 mia. kr. til alment boligbyggeri som de mest fremtrædende initiativer kan vi se frem til, at byggebranchen får 15.000 nye job de næste to år, siger administrerende direktør i Dansk Byggeri, Lars Storr-Hansen, til Building Supply.

Læs også: BoligJob-ordningen er tilbage

BoligJob-ordningen genindføres uændret med fradragsberettigede udgifter på 15.000 kr. pr. person, mens nedrivningspuljen består af 200 mio. kr., som i 2014 og 2015 skal bidrage til nedrivning og istandsættelse af dårlige boliger på landet. Det vil også efterfølgende give arbejde i byggebranchen, når nye bygninger skal erstatte de nedrevne.

Endelig har regeringen besluttet at hæve Landsbyggefondens renoveringsramme med 4 mia. kr. i 2013. Det vil øge aktiviteten frem til 2016 og bidrage til beskæftigelsen i byggeriet, mener både regeringen og Dansk Byggeri.

Et hår i suppen
- Man skal være realistisk, så vi er overordnet set meget glade for de initiativer, regeringen har sat i søen. Der er blevet lyttet til, hvad vi har sagt, men hvis man skal lede efter hår i suppen, så savner vi en melding om, at man vil afskaffe NOx-afgiften. Det ville have været glædelig – især for de virksomheder, der arbejder med beton, siger Lars Storr-Hansen.

Foruden de tre fremhævede initiativer kan byggebranchen glæde sig over, at selskabsskatten sættes ned fra 25 til 22 procent, mens der i både 2014 og 2015 afsættes 50 mio. kr. til energioptimering i statens kontor- og universitetsbygninger.

Desuden er det besluttet at fremrykke aktiviteter i forbindelse med Femern Bælt-projektet på op til godt 1 mia. kr. fra 2015-2016 til 2013-2014.

Fakta: 8 gode nyheder fra ”Vækstplan DK”


Selskabsskatten
Regeringen planlægger en gradvis nedsættelse af selskabsskatten (ekskl. Nordsøen) og skattesatsen i virksomhedsordningen fra 25 pct. til 22 pct. Samtidig øges lønsumsafgift i den finansielle sektor.

BoligJob-ordningen
BoligJob-ordningen genindføres med fuld virkning i 2013 og 2014.

Energirenovering af statslige bygninger
Der afsættes 50 mio. kr. årligt i både 2014 og 2015 til energioptimering i statens kontor- og universitetsbygninger.

Nedrivning og istandsættelse i landdistrikterne
Der afsættes en ny pulje til nedrivning og istandsættelse af dårlige boliger på landet. Puljen vil udgøre 200 mio. kr. årligt i 2014 og 2015.

Fremrykning af Femern Bælt-forbindelsen
Regeringen vil i forbindelse med Femern Bælt-projektet fremrykke aktiviteter på op til godt 1 mia. kr. fra 2015-2016 til 2013-2014.

Almene boliger
I tillæg til de øgede offentlige investeringer vil regeringen desuden hæve Landsbyggefondens renoveringsramme med 4 mia. kr. i 2013. Det vil øge aktiviteten frem til 2016 og bidrage til beskæftigelsen i byggeriet. Aktivitetseffekten af forøgelsen af renoveringsrammen forventes at udgøre 0,4 mia. kr. i 2013 og 1,2 mia. kr. årligt i perioden 2014-2016.

Hurtigere byggesagsbehandling og ny ensrettet gebyrmodel
Regeringen vil arbejde for en mere effektiv og ensartet byggesagsbehandling. Det primære formål hermed er at sikre større gennemsigtighed på byggesagsbehandlingsområdet, øge mulighederne for benchmarking mellem kommunerne og dermed skabe pres for rimelige gebyrer og sagsbehandlingstider. Det vil forbedre virksomhedernes rammevilkår.

Spildevand
Spildevandsbetalingerne for store vandforbrugere, herunder store konkurrenceudsatte virksomheder, lettes med 700 mio. kr. årligt. Lettelsen gennemføres over de kommende 5 år ved, at effektiviseringer i spildevandssektoren målrettes store vandforbrugere.


Regeringens "Vækstplan DK" kan læses i sin fulde ordlyd her .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093