23948sdkhjf

Arkitektkonkurrence for Aalborgs Vestre Fjordpark

Lokale og Anlægsfonden og Aalborg Kommune indbyder kreative arkitekter til at give et visionært bud på udviklingen af Vestre Fjordpark.
Aalborg Kommune ønsker at etablere en ny attraktiv fjordpark, der kan danne rammen om et fornyet friluftsbad med grønne områder samt etablering af et maritimt center for lokale foreninger, natur- og kulturformidling.

Vestre Fjordpark, det grønne område mellem Vestre Fjordvej, Egholm Færgevej og Skydebanevej i det vestlige Aalborg, udgør et af fem grønne områder, som ligger i forlængelse af hinanden langs den sydlige Limfjordskyst. Tilsammen kaldes disse i daglig tale "Fjordparkerne", og de indgår i den del af Aalborgs overordnede Grøn-Blå Struktur, der kaldes Klitgaardskilen.

Området indeholder blandt andet et meget benyttede friluftsbad. Vestre Fjordpark består i dag af flere tilfældigt placerede bygninger og funktioner, og forløser ikke i fuldt omfang det rekreative potentiale som den unikke placering ved fjorden og tæt ved byen giver.

Med udviklingen af Vestre Fjordpark ønsker Aalborg Kommune:
• At identiteten i det grønne område mellem Vestre Fjordvej og Egholm Færgevej styrkes i sin helhed både hvad angår det landskabelige og det funktionelle.

• At friluftsbadet i højere grad end i dag indgår i en fysisk, æstetisk og funktionel helhed med de nærmeste grønne omgivelser.

• At der skabes arkitektonisk tilpassede bygninger i området, som kan danne en god ramme for alle de aktiviteter der foregår i området med fokus på strand, vand, natur og fysisk aktivitet.

Søger tre teams til arkitektkonkurrencen
I første omgang indbydes arkitektfirmaer til at deltage i en prækvalifikationsrunde. Tre teams udvælges til at deltage i selve arkitektkonkurrencen. Vinderen af arkitektkonkurrencen præsenteres omkring juni måned 2013.

Arkitektkonkurrencen omfatter i hovedtræk en helhedsplan for Vestre Fjordpark, hoveddisponering af et multifunktionelt bygningskompleks til foreninger og andre brugere af området samt et forslag til en etapeplan for realiseringen af projektet.

Læs mere om projektet på Aalborg Kommunes hjemmeside: www.aalborgkommune.dk/vestre-fjordpark.

Deadline for at afgive bud er den 8. februar 2013.

Læs mere under Licitationer her på Building Supply.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.098