23948sdkhjf

Milliardsatsning bag nyt samarbejde i byggeriet

MT Højgaard, Deas og tre pensionsselskaber har indgået aftale om investeringer for op mod 5 mia. kr. i OPP-projekter inden for de kommende år.
Udsigten til et stigende antal OPP-udbud fra kommuner, regioner og stat baner nu vej for et opsigtsvækkende samarbejde.

Deas, MT Højgaard, PensionDanmark, PKA og Sampension er aktørerne i det nye konsortium, der investerer op mod 5 mia. kr. i byggeri og vedligehold af fx skoler, sygehuse, sportshaller og andre bygningsrelaterede OPP-projekter.

- Samarbejdet er det første i Danmark, der kombinerer finansiel styrke med stærke kompetencer inden for byggeri og facility management. Vi er i stand til at indgå i partnerskaber, der vil sikre, at det offentlige vil få bedre og billigere løsninger, vi vil få et fornuftigt afkast, og der vil blive skabt mange nye arbejdspladser, når byggerierne går i gang, siger adm. direktør Torben Möger Pedersen fra PensionDanmark.

Brug for specialistviden
MT Højgaard har sammen med DEAS siden 2005 været frontløber i det danske OPP-marked og har på nuværende tidspunkt vundet fem ud af de 13 OPP-projekter, der hidtil har været udbudt i Danmark. Parterne har herigennem oparbejdet en betydelig erfaring med såvel anlæg som drift inden for OPP. Samarbejdet har hidtil omfattet tre skoler i Vildbjerg, Rudkøbing og Frederikshavn samt Tinglysningsretten i Hobro og et P-hus ved Randers Regionshospital.

- Kommuner og regioner har fået øjnene op for de mange fordele ved OPP, hvor kvaliteten af produkterne er høj, og hvor der er styr på udgifterne mange år frem i tiden. Vi ser derfor meget positivt på de fremtidige muligheder inden for OPP og perspektiverne i den indgåede aftale, siger Torben Biilmann, adm. koncerndirektør i MT Højgaard.

- I takt med at markedet for OPP udvikles, er der brug for specialistviden inden for drift og vedligeholdelse af bygninger, herunder en totaløkonomisk tilgang til byggeriet, supplerer Henrik Dahl Jeppesen, adm. direktør i Deas.

b]Konsortiets partnere[/b]
PKA, Sampension og PensionDanmark
Pensionskasserne har i alt over 1 mio. medlemmer inden for kommuner, regioner og det private område. Pensionskassernes samlede aktiver og investeringer udgør mere end 500 mia. DKK. www.pka.dk www.sampension.dk www.pension.dk

MT Højgaard
MT Højgaard er en af Nordens førende bygge- og anlægsvirksomheder. Opgaverne omfatter projektering, opførelse og renovering af anlæg, broer, boliger og erhvervsbygninger. Virksomheden har hovedkontor i Danmark, dækker hele landet og har fokuserede internationale aktiviteter. MT Højgaard omsatte for 9 mia. kr. i 2011 og har 5.000 medarbejdere.

Deas
Deas (tidligere Dan-Ejendomme as) er et af Danmarks førende ejendomsforvaltningsselskaber. Selskabet administrerer bolig- og erhvervsejendomme samt management af butikscentre.

Hertil kommer administration af ejerforeninger, andelsboligforeninger, almene boliger samt bygherrerådgivning, byggesagsadministration, drift og vedligehold, udlejning af boliglejemål, energistyring mv.

Endvidere tilbyder selskabet, via Deas Erhverv, udlejning af erhvervslejemål samt salg og vurdering af erhvervsejendomme, ligesom selskabet via Deas Bolig formidler boliger.

Selskabet administrerer cirka 2.000 ejendomme med cirka 70.000 lejemål i Danmark. Selskabet har kontorer i København, Aalborg, Aarhus og Kolding.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125