23948sdkhjf

MT Højgaard har nedlagt 150 stillinger

En slankere organisation og lavere omkostninger skal forbedre lønsomheden i den store entreprenørkoncern.
I lighed med mange andre virksomheder i bygge- og anlægsbranchen har MT Højgaard i de senere år mødt store udfordringer, som har medført markant forringede resultater. Gennem en række initiativer forsøger ledelsen nu at vende udviklingen, så virksomheden igen bliver lønsom.

- Siden marts har vi justeret markedsstrategien, blandt andet ved at udvælge vores projekter mere omhyggeligt og sammensætte porteføljen af projekter, så de passer til vores kompetencer og ønskede risikoprofil. Det betyder færre projekter og dermed også behov for færre medarbejdere i såvel drift som støttefunktioner, siger MT Højgaards konstituerede adm. koncerndirektør Jørgen Nicolajsen.

Samtidig øges effektiviteten og konkurrenceevnen ved at nedbringe MT Højgaards og dermed også koncernens generelle omkostninger, blandt andet ved at effektivisere og reducere interne processer. På denne baggrund har MT Højgaard de sidste måneder nedlagt 150 stillinger. Alle berørte medarbejdere blev orienteret i tirsdag.

- Det er ærgerligt at se dygtige medarbejdere forlade virksomheden. Og jeg har stor forståelse for, at det for hver enkelt af de berørte medarbejdere er en uønsket og vanskelig situation. Men det er nødvendigt at tilpasse organisationens ressourcer til det omfang og de typer af opgaver, som vores kunder efterspørger og forventes at efterspørge fremover, forklarer Jørgen Nicolajsen.

Nyheden om spareplanen blev meldt ud tirsdag eftermiddag og var dagens anden store nyhed fra MT Højgaard. Et par timer forinden havde entreprenørvirksomheden offentliggjort, at koncerndirektør Jens Nyhus fratræder sin stilling med omgående virkning.

Læs også: MT Højgaard-direktør fratræder
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11