23948sdkhjf

A/S Boligbeton fortsætter fremgangen

Flere store ordrer giver medvind på fabrikken, som i dag beskæftiger dobbelt så mange medarbejdere som i 2010. Senest er der vundet kontrakter i Aalborg og København.
”Vi smiler igen”, sagde adm. direktør Carsten Varneskov, da hans virksomhed, A/S Boligbeton, ved indgangen til 2011 stod med sin største ordrebeholdning nogensinde.

Forud var gået to svære år, hvor bemandingen på et tidspunkt var nede omkring 100. I dag er der 200 medarbejdere på fabrikken, og situationen ser anderledes lys ud. I 2011 blev underskud vendt til overskud, og de positive takter er videreført i regnskabsåret 2012, der afsluttes om to måneder.

- Udviklingen har været meget positiv. Vi har fået flere projekter; specielt i Aarhus, som for øjeblikket vel er Danmarks størst byggeplads. I øjeblikket leverer vi blandt andet til Aabenraa Sygehus, Urban Mediaspace i Aarhus, boligprojektet De Fem Søstre i Vejle og Bestseller i Aarhus. Derudover har vi i år færdigleveret alle betonelementer til Isbjerget på Aarhus Havn, fortæller produktchef Linette Helbo Jensen til Building Supply.

Nye projekter fylder ordrebogen i 2013
Baggrunden for succesen er, at ledelsen tilbage i 2006 søsatte en omfattende omlægning af selskabets salgs- og produktionsstrategi. I løbet af en periode på 4-5 år blev der foretaget investeringer for op mod 175 mio. kr., og derfor gjorde det ekstra ondt, da krisen ramte i 2008.

I dag står A/S Boligbeton langt stærkere. De mange opgaver i Aarhus sikrede et højt aktivitetsniveau i det forgangne regnskabsår, og fremadrettet ser det også mere end fornuftigt ud:

- På det sidste har vi fået nogle store ordrer; blandt andet City Campus i Aalborg, Pakhuset Langelinie i København og Vestre Landsret i Viborg. Det gør, at vi forventer at bibeholde det nuværende niveau i bemandingen gennem hele 2013, fortæller Linette Helbo Jensen.

City Campus Aalborg er et nyt 20.000 m² stort universitetsbyggeri på den centrale havnefront i Aalborg. Det er tegnet af Henning Larsen Architects med Cowi som ingeniør, mens A. Enggaard er bygherre og entreprenør. Boligbeton skal i alt levere 11.000 m² betonvægge, 1000 t. søjler og bjælker samt 24.000 m² huldæk. Leverancen starter i december 2012 og slutter omkring maj 2013.

I begyndelsen af 2013 tager Boligbeton hul på en anden stor ordre til Langelinie i København, hvor ATP Ejendomme er bygherre på et 16.500 m² stort byggeri med to parkeringskældre og kontorer i syv etager. Huset, der får beliggenhed yderst på Langelinie, er tegnet af Lundgaard og Tranbjerg Arkitekter og er blandt de første byggeri, der har opnået certificering under den nye DGNB Denmark-ordning for bæredygtigt byggeri. Boligbeton skal frem mod sommeren levere i alt 13.000 m² betonvægge, 300 t. søjler, 1.000 m² almindelige huldæk samt over 9.000 m² specielle forspændte dækelementer med klimaslanger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078