23948sdkhjf

Bjerringbros idrætsanlæg bliver moderne aktivitetscenter

I Bjerringbro bliver det gamle idrætsanlæg forvandlet til et moderne aktivitetscenter til indendørs og udendørs idræt, wellness og kulturoplevelser.
Bjerringbro Hallen er opført i 1969 og er løbende blev udvidet til en hel idrætspark med svømmehal og en mindre træningshal. Udendørs er anlagt fodboldbaner, atletikanlæg og tennisbaner.

Siden 2005 har det stået klart, at byens og oplandets mange foreninger var i fortsat vækst, og at der samtidig var et stigende antal selvorganiserede aktive. Det var derfor tid til igen at udvikle og udvide Bjerringbro Idrætspark.

Lokale og Anlægsfonden blev bedt om at medvirke til at skabe et moderne idrætsanlæg, der tager højde for udviklingen i danskernes udøvelse af idræt, krav til kulturoplevelser og ønsker om uformelle samlingssteder.

- Der er tale om et meget grundigt gennemarbejdet projekt med et stort ønske om at favne de nye strømninger indenfor idræt og rekreative fritidsaktiviteter, som mange gamle idrætsanlæg ikke kan imødekomme. Samtidig er det et fint eksempel på, hvordan aktiviteter indendørs og udendørs kan smeltes sammen og skabe sammenhæng i et stort idrætsanlæg. Her er fx både indendørs svømning og udendørs wellness samt muligheder for håndbold på halgulv og i sandet udenfor, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, om projektet.

Ny 1.200 m² multisal
Projektet indebærer, at der udenfor idrætsparken kommer et 185 meter langt "aktivitetsbånd", der bliver inddelt i fem zoner med forskellige muligheder. Som en del af aktivitetsbåndet anlægges der to multibaner. En overdækket med sportsgulv til boldspil og en anden til sandboldspil.

Idrætshallens eksisterende indgangsparti bliver omdannet til en stor foyer i åben forbindelse med den nye multisal, de eksisterende idrætsbaner og svømmehallen. Det giver både brugerne god mulighed for at danne sig et indtryk af de mange samtidige aktiviteter, som området kan rumme, og er vigtigt ved fx koncerter og anden optræden, hvor foyer og multisal kan udnyttes optimalt. På første sal over foyeren etableres et område særligt til de unge med blandt andet læsecafé, it-opkobling og siddenicher.

Den nye 1.200 m² store multisal udformes med henblik på bløde bevægelsesaktiviteter som dans og gymnastik, men kan også bruges til fx bordtennis, badminton og basketball. Hejseporte vil gøre det muligt at åbne og sammenkoble multisalen med den overdækkede multibane.

Udendørs wellness i ny gårdhave
Endelig etableres der for første gang i Danmark et større udendørs wellnessområde i forbindelse med svømmehallen. Wellnessområdet udformes som en gårdhave med tre spabade, et koldtvandsbassin, ildsted, udendørs bruser, sauna og en lille café. Et trædæk overdækkes med solsejl og kan anvendes til fx yoga. Wellnessområdet etableres nær sandbold-multibanen.

Lokale og Anlægsfonden støtter projektet med 4,5 mio. kr. Viborg Kommune støtter med 10 mio. kr. I alt kommer "Fremtidens Idrætspark" i Bjerringbro til at koste ca. 30 mio. kr. at opføre. Projektet er tegnet af GPP Arkitekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093