23948sdkhjf

Broreparation forsinket

Jernbanebroen over Limfjorden kan først genåbnes den 19. november. Problemer under produktionen af broelementerne har forsinket arbejdet så meget, at genåbningen må udskydes.
Selvom de første broelementer netop er ankommet til Aalborg, går der et par uger mere end forventet, før der kommer til at køre tog over Limfjorden. Det oplyser fung. direktør for Anlæg og Fornyelse i Banedanmark, Peter V. Kristensen.

- Alle dele til den nye broklap bliver leveret over de næste to uger, og så går arbejdet i gang med at samle og montere broklappen. Herefter skal sporene lægges og broklappen testes. Og til sidst gennemføres der prøvekørsler med tog, inden der igen kan åbnes for persontrafik, fortæller Peter V. Kristensen.

- Det er forsinkelser i produktionsfasen, der gør, at monteringsarbejdet nu går i gang senere end planlagt, og derfor bliver det desværre ikke muligt at åbne broen til trafik her i starten af november.

Opgradering og dobbelttjek
- De gamle tegninger til broklappen er blevet brugt i deres grundform, og det er selve arbejdet med at sikre en opgradering til nutidens krav og normer, der har givet flere problemer og taget mere tid end forventet, samtidig med at alle beregninger har været igennem grundige dobbelttjek af uafhængige instanser.

MT Højgaard er af Banedamark udpeget til at stå for byggeri og montering af en ny broklap på jernbanebroen over Limfjorden.

Læs mere: MT Højgaard vinder ordre på jernbanebro.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125