23948sdkhjf

400 millioner søges til stadionbyggeri

Køge Kommune bakker op om planerne for et nyt stadion i Køge – hvis der kan skaffes penge udefra. De kommende otte måneder skal vise, om der kan findes private investorer.
Nu skal det afklares, om der er basis for at bygge et nyt stadion centralt i Køge. Byrådets økonomiudvalg har netop ansat en konsulent – Per Bendix fra Bendix Consult – som skal finde private investorer, der tilsammen er parate til at skyde ca. 400 mio. kr. ind i et nyt Køge Stadion. Per Bendix har otte måneder til opgaven.

Det nye stadion skal ligge samme sted som det nuværende Køge Stadion. Dermed kommer Køge Ny Stadion til at ligge tæt på offentlig transport – midtvejs mellem Køge Station og den kommende station i Køge Nord. Samtidig bliver det nye stadion nabo til Køgehallerne. Et nyt stadion skal også rumme de mange mindre foreninger, som i dag har lokaler i området.

- En moderne sportsarena vil være en kæmpe gevinst for Køge. Det vil give gode rammer for vores professionelle fodboldklub, HB Køge, men i høj grad også for de mange andre idrætsforeninger, vi har i kommunen. Samtidig vil et nyt stadion spille godt sammen med de mange udviklingstiltag, vi har på vej i kommunen - blandt andet vil stadion komme til at ligge tæt på Campus Køge, hvor masser af unge kommer til at studere og bo, siger borgmester Marie Stærke (A) og fortsætter:

- Der har været talt meget om Køge Ny Stadion de seneste år. Nu er det på tide at vi får afklaret, om økonomien kan hænge sammen. Fra Byrådets side vil vi gerne arbejde videre med et nyt stadion - men kun hvis det lykkes at finde private investorer til at skyde penge i projektet. Kommunen ejer jorden, som det nye stadion kan ligge på, så det bliver vores bidrag til projektet. Selve stadionbygningerne skal betales af private.

Tålmodige penge
Udover selve placeringen af Køge Ny Stadion er der ikke ret meget, der ligger fast endnu – først skal der skaffes tilsagn fra investorer. Per Bendix skal i princippet ”sælge idéen om en firkant græs med bygninger omkring” – hvilket han ser optimistisk på:

- Køge er et udviklingsområde med et kolossalt potentiale og derfor interessant som langsigtet investering. Jeg skal ud og finde ”tålmodige” penge, som søger afkast over en lang tidsperiode. Det kan eksempel være hos pensionskasser og lignende, som kan give stadionprojektet finansiel råstyrke, siger Per Bendix.

Han satser også på at få lokale kræfter med i kredsen af investorer, så Køge Ny Stadion bliver udviklet på områdets egne præmisser.

- En by trives ved, at de lokale er medbestemmende. Det giver selvforståelse og stolthed. En by skabes af sit fællesliv, og det er en vigtig del af Køge at have et sportsligt engagement, mener han.

Per Bendix er allerede i gang med at undersøge markedet for investorer, der kan have interesse i at sætte penge i Køge Ny Stadion. Næste skridt bliver at gå i dialog med udvalgte investorer og derefter udarbejde forslag til byrådet om, hvordan et privat-offentligt samarbejde mellem investorer og Køge Kommune kan organiseres. Deadline for investor-afdækningen er april 2013.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078