23948sdkhjf

Skala Arkitekter bag EU-støttet kulturbyggeri

Jels Søbad genfødes og skal fremover favne en bred interessegruppe. Søbadet bliver dermed et lokalt samlingspunkt.
Søbadet ved Nedersø i Jels er det eneste sted i Vejen Kommune, hvor det er muligt at bade i naturen. Men efter 40 års virke er søbadet nedslidt. Samtidig er Jels Roklub ved at vokse ud af foreningens klubhus.

Derfor har lokale kræfter i Jels og Vejen Kommune arbejdet på at udvikle både et nyt søbad med klubhusfunktion samt området omkring søbadet, så det kan blive et attraktivt og moderne samlingssted til alle de borgere i kommunen, der holder af udendørs idræt. Året rundt.

Selve søbadet, der er tegnet af Skala Arkitekter, bliver en cirkelformet badebro, der udstyres med et børneområde, et område til rolig svømning samt et område til udspringere. Om vinteren kan søbadet anvendes af vinterbadere og i de vintre, hvor kulden virkelig bider sig fast, kan søbadet også bruges som skøjtebane. I nærheden af søbadet etableres der en mindre fiskeplads fortrinsvis til børn. Endelig anlægges en beachvolleybane i tilknytning til søbadet.

- Jels Søbad bliver det første eksempel på, hvordan et moderne søbad af høj arkitektonisk og funktionel kvalitet kan se ud. Det bliver mere end et søbad, det bliver et aktivitets- og samlingssted for dem, der bruger naturen i og på vandet, men også inde på land, siger Torben Frølich, direktør i Lokale og Anlægsfonden, som støtter projektet med 3 mio. kr. ud af i alt 13 mio. kr.

Foreningshus med et væld af aktiviteter
På bredden opføres et nyt foreningshus, hvor en række lokale foreninger kan samles og dyrke klublivet og opmagasinere deres grej. Det kommer blandt andre roklubben, sejlklubben, vinterbaderne, fiskerforeningen, dykkerklubben og triatleterne til gode.

I det 580 m² store foreningshus bliver der plads til en sauna, foreningslokaler, køkken, omklædning og bad og træningsrum. En del af foreningshuset bliver en uopvarmet bådhal, hvor robåde, sejlbåde og kajakker kan opmagasineres. Om vinteren bliver bådhallen opbevaringssted for vikingeskibet, der indgår i de kendte vikingespil i Jels. Bådhallen udstyres med et værksted til både og cykler. Foreningshusets faciliteter bliver også stillet til rådighed for dem, der holder af at være aktive i naturen, men ikke har lyst til at være medlem af en forening eller idrætsklub. Huset kan derudover komme dagpleje og børnehaver til gode. Fra foreningshuset bliver der adgang til søen via en ny bro.

Omkring foreningshuset opføres en mindre bygning med en lille café, omklædning til søbadets gæster og med et opvarmet lokale på første sal, hvor livredderne vil holde til. Lokalet vil også blive brugt som kommentatorplads ved triatlonkonkurrencer. Uden for badesæsonen vil lokalet blive stillet til rådighed for foreningerne. Dertil kommer en 30 m² stor depotbygning til både foreninger og selvorganiserede.

Omkring såvel foreningshuset, den mindre bygning og depotbygningen bliver der overdækkede opholdsområder. Der kommer en vaskeplads til mountainbike-rytternes cykler, en renseplads til fiskernes fangster, som efterfølgende kan komme omkring en grill, en rygeovn og et udekøkken.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109