23948sdkhjf

Sidste hurdle af vejen for 106 nye boliger

Den sidste etape af tre boligbyggerier i Nyborg til 154 mio. kr. er blevet skudt i gang. Indflytning alle tre steder ventes i 2014.
Den sidste etape af en række byggerier af boliger, der skal give beboerne i det tidligere Strandvænget i Nyborg nye tidssvarende hjem, er sat i gang af Region Syddanmark.

Det skete, da politikerne i sidste uge stemte ja til at sætte gang i tre byggeprojekter: to boligbyggerier med tilsammen 80 lejligheder samt byggeriet af et dagtilbud med 26 fuldtidspladser – alle beliggende i Nyborg.

Lilleskov - 48 boliger på tre afdelinger
Det største af de tre projekter skal erstatte det nuværende Lilleskov i det tidligere Strandvænget. Beboerne kan se frem til at få deres egne toværelses lejligheder på godt 40 m² inkl. badeværelse.

Der skal bygges i alt 48 lejligheder med tilhørende fælleslokaler, personalefaciliteter og administration på Grejsdalen i Nyborg tæt på natur og parkanlægget ved Nyborg Vold. Det nye byggeri får tre afdelinger, der hver består af to enheder á otte boliger og et fællesrum. Hele projektet bliver på knap 4.200 m² og kommer til at koste 78,5 mio. kr.

Bygningsarbejderne går efter planen i gang til maj 2013, og de skal være færdige i maj 2014.

Skovhuse - tidssvarende boliger for 50 millioner
Det nuværende Skovhuse rummer i dag 35 utidssvarende boliger i det tidligere Strandvængets bygninger, som erstattes med nye lejligheder og faciliteter fordelt på to adresser i Nyborg.

Den ene afdeling skal opføres på Skaboeshusevej og får 16 lejligheder på hver 40 m², som opføres som klyngebyggeri med op til 8 lejligheder i hver. Den anden afdeling af Skovhuse kommer til at ligge tæt på Nyborg Sygehus. Også her skal der opføres 16 lejligheder med tilhørende faciliteter.

Prisen for det nye Skovhuse bliver godt 50 mio. kr. Første spadestik er planlagt til juni 2013, og efter planen flytter beboerne ind et år senere.

Dagtilbuddet Påfuglen
Et nyt dagtilbud på 26 fuldtidspladser er målet for et knap 900 m² stort byggeri til erstatning for det stærkt forældede dagtilbud, Påfuglen i det tidligere Strandvænget.

Det nye hus, der får adresse på Skaboeshusevej, vil rumme aktiviteter indenfor kreative fag, fysisk træning, sanseoplevelser, sociale aktiviteter mm.

Prisen for den nye Påfuglen bliver på godt 16 mio. kr. Der er planlagt byggestart til maj 2013, og Påfuglen ventes flyvefærdig i juni 2014.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094