Hvilken vej for Svendborg Havn?
Skal Svendborg Havn fortsat være centrum for tung industri eller skal der opbygges mere serviceerhverv og turisme? Havnens udvikling er blevet bearbejdet hen over sommeren.
været en række temamøder.
På baggrund af forløbet peges på to veje, som man vil satse på og videreudvikle havnen hen imod: En maritim industrihavn eller maritim byhanv.
Maritim industrihavn
Valget af Svendborg Havn som maritim industrihavn indebærer, at give bestående og kommende industrivirksomheder en sikkerhed for fortsat
udvikling, der hvor de ligger, og med de rettigheder og begrænsninger, der knytter sig til det.
Valget baseres på en tro på, at fremtiden for havneindustri og skibsfart er det valg, der fastholder og udvikler Svendborg som et af Fyns og regionens bærende udviklingsområder.
Maritim byhavn
Den anden vej er en ny retning er Svendborg Havn som maritim byhavn. Det skal sikre, en åben Frederiksø uden boliger, men med virksomheder og aktiviteter knyttet til det maritime, til træskibsværft, lystbådehavn, kontorer, hotel, kultur, oplevelser, museum, og aktiviteter for borgere og besøgende.
På havnens øvrige dele blandes boliger med bestående og nye ikke miljøbelastende virksomheder, butikker og serviceerhverv.
Valget er begrundet i en tro på, at en således ændret erhvervssammensætning er nødvendig for at sikre fremtidens jobs, og at boliger på havnen
er nødvendige for at sikre finansiering og nye skatteydere.
Læs mere om udviklingen af Svendborg havn på: www.fremtidenshavn.dk .
Eller om de to forslag til udviklingen i folderen: Hvad skal der ske på fremtidens havn?