23948sdkhjf

Unge arkitekter bag tre nye øer i Ørestad

I starten af juni går håndværkere i gang med at bygge tre nye øer af træ i kanalerne langs Ørestads Boulevard. Bag projektet står tegnestuen Open Research Team (ORT).
De tre øer er resultatet af en åben projektkonkurrence om udformningen af sivegaden i Ørestad City – en konkurrence som blev vundet af den unge tegnestue Open Research Team (ORT).

Øerne er det første permanente tiltag i en proces, der skal vitalisere sivegaden og området under og omkring metroen.

- Øerne vil skabe bedre rum for ophold og leg på et meget centralt sted i Ørestad. Ved siden af de mange boliger er her lige åbnet en skole og et bibliotek, og en ny indisk restaurant og take away åbner inden for kort tid. Byer bygges ikke færdige én gang for alle, men udvikles løbende. Ø-projektet er på den måde en del af vores projekt ”Byens næste lag”, siger adm. direktør i By & Havn, Jens Kramer Mikkelsen.

To af øerne bygger bogstaveligt talt bro over kanalen, hvor den nye adgang over vandet vil skabe bedre passage. Samtidigt giver øernes konstruktion beboere og besøgende nye oplevelser i vandhøjde. Øerne spinder over temaerne læring, natur og kultur, og vægter dem alle forskelligt.

Nye oplevelser i kanalen
Øen ud for VM Bjerget placeres lige ved den kommende restaurant og cafe, som forventes at åbne inden længe. Øen udstyres med bænke, så man kan betragte de små biotoper som fx små sivskove og dyreøer, der anlægges rundt om øen.

Ud for pocketparken mellem V-Huset og Porthuset bygges en ø, som kun har adgang fra den ene side af kanalen. Øen får en særlig lav adgang til vandet, så øen kan bruges til at skøjte fra eller søsætte mindre både. Øen får også en mindre scene med strømstik, så den kan bruges til underholdning.

Den sydligste ø etableres umiddelbart ud for Ørestad Gymnasium og den nyåbnende skole og folkebibliotek. I forlængelse af placeringen får øen fokus på læring. Et mindre klatretårn lader børn og voksne kravle op for at få udsigt over kanalen. Eleverne får også nye muligheder for at bruge vandet i fx biologiundervisningen.

Byggeriet går i gang i midten af juni og forventes at vare frem til september. Undervejs vil dele af kanalen blive tømt for vand, ligesom der komme en mindre byggeplads umiddelbart nord for VM Bjerget.

FAKTA OM ØERNE
• Øerne anlægges fra juni til september 2012
• Under arbejdet tømmes dele af kanalerne midlertidigt for vand
• Øerne er resultatet af en åben projektkonkurrence om udformningen af sivegaden i Ørestad City. Bag forslaget står den unge tegnestue Open Research Team, (ORT)
• By & Havn har finansieret projektet med støtte fra Vandlauget
• Ørestad Vandlaug og Grundejerforeningssekretariatet overtager øerne, når de er opført.

Kommenter artiklen (1)
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094