Netværk med vokseværk
Nye initiativer og et fortsat fokus på byggeriets og byens udvikling skal sikre, at Byens Netværk forbliver et af byggebranchens mest attraktive netværk.
Siden starten i 1995 er medlemstallet steget støt, og særligt gennem de seneste år er der kommet stadigt flere medlemmer til, så Byens Netværk i dag tæller ca. 240 medlemsvirksomheder.
Mødes på tværs af faggrænser
Grundene til den store succes er ifølge sekretariatsleder Henriette Sofie Larsen flere. Det handler bl.a. om, at netværket favner bredt med medlemmer, der er en mangfoldig blanding af ingeniører, entreprenører, bygherrer, arkitekter, materialeproducenter, advokater, ejendoms- og forsikringsselskaber, men også kunstnere, fotografer og andre virksomheder, der måske ikke er de parter, som man traditionelt set forbinder med byggebranchen.
Alle har de det tilfælles, at de arbejder med de sociale, økonomiske, lovmæssige, organisatoriske og fysiske forhold i byen og har medarbejdere ansat, som kan drage fordel af et fagligt forum og fællesskab med fokus på at styrke og kvalificere byens udvikling:
- Jeg tror, at en væsentlig faktor til vores popularitet er, at Byens Netværk er et netværk, som du ikke kan opleve at få andre steder. Dét at vi på samme tid er et attraktivt mødested for både rådgiveren, håndværkeren og kunstneren, og at vi formår at blande det faglige aspekt med det sociale og personlige er noget af det, som vi ved, at mange medlemmer værdsætter, siger Henriette Sofie Larsen.
Hun er heller ikke i tvivl om, at medlemmerne ser hinanden som kolleger og ikke konkurrenter, når de mødes i netværket.
Et dynamisk forum
Spørger man medlemsvirksomhederne – store som små – ser de også både de strategiske, faglige og sociale fordele i Byens Netværk.
- I Byens Netværk har vi mange samarbejdspartnere, gamle som nye, her mødes vi jævnligt under hyggelige og lærerige omgivelser. Endvidere er Byens Netværk et dynamisk forum for mennesker, som gerne vil følge med tiden og være opdateret, siger Brian Toft fra Toft Kobber & Facade.
Og fra en af branchens helt store aktører entreprenørfirmaet Hoffmann fremhæver man blandt andet medlemskabet af Byens Netværk, fordi det giver mulighed for videreudvikling af relationer og samarbejde på tværs af virksomheder og kulturer, som giver nye muligheder for byggeriet.
Udvikling og udsyn
Byens Netværk arrangerer hvert år op mod 30 forskellige netværksarrangementer, debatarrangementer, byggepladsbesøg og studieture til ind- og udland. Og hvert andet år vælger man et nyt aktuelt tema at sætte fokus på.
Senest har det været ”bæredygtighed” og ”tiden efter vanviddet”, og de næste to år bliver det ”transformation” med fokus på, hvordan eksisterende bygninger og bystrukturer er blevet genbrugt og har fået nyt liv og funktioner ved at indgå i nye projekter og som omdrejningspunkt for bolig- og erhvervsudvikling.
- Ved at arbejde med et tema kan vi aktualisere og debattere de udfordringer og potentialer, som vi ser, at byggeriet og derved vores medlemmer står overfor i deres hverdag. Og styrken ved Byens Netværk er netop, at vi kan sætte alle byggebranchens fagligheder i spil i en løbende debat om, hvordan vi udvikler, bevarer og fornyer byen på den bedst tænkelige måde, siger Erik Jæger, bestyrelsesformand for Byens Netværk.
Opruster med ny medarbejder
Men det er ikke kun byen og branchen, der skal udvikle sig. Det skal Byens Netværk også. Derfor har man fra årsskiftet valgt at udvide sekretariatet med en ekstra fuldtidsansat medarbejder i form af en projektkoordinator. Indtil nu har sekretariatsleder Henriette Sofie Larsen været Byens Netværks eneste fuldtidsansatte medarbejder.
- Det er glædeligt, at den stigende succes har gjort det både muligt og nødvendigt at opruste i sekretariatet. Det er vores ambition, at vi hele tiden skal arbejde for at skabe et endnu mere attraktivt, levende og inspirerende netværk med stærke aktiviteter og tilbud til medlemmerne, og den ambition kan vi nu i endnu højere grad indfri, siger Erik Jæger.
Et af de konkrete udviklingsinitiativer i 2012 vil være udviklingen af mindre netværksgrupper inden for selve netværket, som er målrettet særlige målgrupper eller emner, og hvor medlemmerne kan udveksle holdninger og erfaringer og udvikle særlige kompetencer og netværksrelationer inden for områder, der interesserer dem.
Fakta
• Byens Netværk er et fagligt og socialt netværk bestående af fagfolk fra alle brancher i byggeriet.
• Netværket arrangerer ca. 30 arrangementer samt 1-2 studieture om året.
• I dag tæller Byens Netværk ca. 240 medlemsvirksomheder og har mere end1.300 medlemmer på sin LinkedIn-gruppe.
• Et medlemskab af Byens Netværk koster 4.600 kr. eller 8.400 kr. om året alt efter virksomhedens størrelse. Medlemskabet kan bruges af alle virksomhedens medarbejdere.
• Byens Netværk har sekretariat i Dansk Arkitektur Center, men er en selvstændig forening. Henriette Sofie Larsen har været sekretariatsleder siden 2004.
• Byens Netværk blev etableret i 1995 under navnet Center for Byrenovering som et forum for erfaringsudveksling på tværs af faggrænser. I 2004 ændrede foreningen navn til Byens Netværk.