23948sdkhjf

Problemramt byggeri på vej mod retssag

Brønderslev Kommune holder rådgiveren på et skolebyggeri ansvarlig for, at tidsplanen er skredet og prisen steget med fire millioner.
Slutdatoen på om- og tilbygningen til Skolegades Skole er rykket fire gange.

Nu ser det ud til, at det problemramte projekt ender i en retssag mellem Brønderslev Kommune og rådgiveren på projektet, arkitektfirmaet Christensen og Rottbøll, som kommunen ikke mener har løst opgaven godt nok.

- Anlægsudgifterne til Skolegades Skole var beregnet til 34 mio. kr., deri var der afsat 10 % til uforudsete udgifter, og nu er vi så et halvt år forsinket og skal afsætte yderligere næsten fire mio. kr., fordi budgettet er skredet så meget. Det er helt uacceptabelt, siger Lene Hansen (S), borgmester i Brønderslev Kommune, til nordjyske.dk.

Har ikke kunnet løfte opgaven
- Når vi antager et rådgivningsfirma, så er det for at undgå den slags problemer, derfor så må jeg sige, at opgaven ikke er løst tilfredsstillende, og vi vil derfor gøre krav gældende overfor det rådgivningsfirma, som ikke har været i stand til at løse opgaven, så det gør vi os klar til, siger Lene Hansen til nordjyske.dk.

Byrådet skal tage stilling til, om sagen skal føres til retten.

Mange uheldige faktorer
Ved rådgiveren på projektet, arkitektfirmaet Christensen og Rottbøll i Aalborg, er man naturligt kede af forløbet, men mener ikke man har været herre over situationen.

- Vi er om muligt ligeså trætte af det, det har på alle måder været en uheldig sag, hvor der har været en masse sammenfald af faktorer, som har været svære at tage højde for, fortæller adm. direktør i arkitektfirmaet, Kim Fihl, til nordjyske.dk.

De faktorer, som direktøren henviser til er blandt andet, at fund af forurenet jord på grunden resulterede i en stor regning. Dernæst var det den ekstreme vinter, der fordyrede byggeriet. Endeligt viste det sig, at der i de to bygninger, som ombygges, fandtes store mængder asbestfiber, hvorfor asbestsanering af isoleringsmaterialet var nødvendigt.

Kim Fihl siger til nordjyske, at fokus er på at færdiggøre projektet, hvorefter man vil drøfte sagen nærmere med kommunen. Ender det med, at det viser sig at være rådgivningsfirmaets ansvar henviser direktøren til, at man er forsikret.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094