23948sdkhjf

Odense Letbane henter ny projektchef i Køge

Hanne Moe er tiltrådt som projektchef for Odense Letbane. Hun har tidligere blandt andet medvirket til at udarbejde grundlaget for Køge Kyst-projektet.
50-årige Hanne Moe havde første arbejdsdag mandag den 3. oktober, og hun bliver fremover del af Bystrategisk Stab i Odense Kommunes Borgmesterforvaltning.

Før ansættelsen som projektchef på letbane-projektet har Hanne Moe blandet andet været ansat som plan- og trafikchef i Køge Kommune samt bygge- og planchef i Ringsted Kommune.

Hun har tidligere arbejdet med infrastrukturanlæg, byudvikling, trafikplanlægning, VVM, miljøvurdering og medvirket til at udarbejde grundlaget for Køge Kyst-projektet.

En erfaren leder
Stadsdirektøren i Odense Kommune, Jørgen Clausen, betegner Hanne Moe som den helt rigtige til at sikre fortsat fremdrift i byens ambitiøse letbane-projekt:

- Hanne Moe er en erfaren leder, der har været med til at drive nogle komplekse byudviklingsprojekter. Hun besidder et bredt spænd af faglige kompetencer, og i sine tidligere ansættelser har hun har både arbejdet med planlægning og infrastruktur. Hun kender til betydningen af inddragende processer og har stor erfaring med at arbejde i en politisk ledet organisation. Jeg er derfor overbevist om, at hun vil forstå at bringe letbanen videre frem mod realisering, siger Jørgen Clausen.

Fakta om Odense Letbane
• Den kommende Odense Letbane skal forbinde boligområder med arbejds- og uddannelsespladser på en bæredygtig måde. Og den skal forbinde midtbyen med det nye hospital, universitetet og det store udviklingsområde i sydøst.

• Den planlagte første etape er 14 km og går fra Tarup Center og Bolbro gennem midtbyen til Campus og til Hjallese Station. På længere sigt ønskes etableret en etape to, således at det samlede net danner et H og har en længde på i alt 21 km. Anden linje kan gå fra Vollsmose via fællesstræk­ningen til Vesterbro og videre mod Odense Zoo.

• Med første etape kan en fjerdedel af Odenses indbyggere gå til letbanen på fem minutter. Med udgangspunkt i tal fra 2010 kan letbanen inden for fem minutters gang betjene: 45.000 beboere, 35.000 arbejdspladser og 25.000 uddannelsespladser.

• Et bredt flertal i Folketinget vedtog den 2. december 2009 et trafikforlig, hvori Odense tildeles 4 mio. kroner til en VVM-undersøgelse af en letbane i Odense. Odense Byråd har netop afsat midler til planlægningsarbejdet og Region Syddanmark har i årets budgetforlig tilkendegivet ønske om at undersøge mulighederne for regional støtte til projektet.

Læse mere på www.odense.dk/letbane
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094