23948sdkhjf

Ny sognegård i Løkken tegnet af Arkitektfirmaet Jørgen Ussing

Med Løkken-Fureby Menighedsråd som bygherre er arbejdet med den nye sognegård i Løkken nu sat i gang.
Tidligere på efteråret forestod Arkitektfirmaet Jørgen Ussing, Løkken, totalrådgivning for den nye sognegård i Løkken.

Firmaet vandt arkitektkonkurrencen udskrevet af Løkken-Fureby Menighedsråd med et projekt, der i høj grad tilpasser sig omgivelserne og bygger videre på de lokale byggetraditioner.

Sognegården ventes at stå færdig i sommeren 2012. Projektet havde på forhånd et budget på 7 mio. kr., men projektet løber op i anslået 11,5 mio. kr. inkl. moms.

Binder kirke og sognegård sammen
Vinderprojektet placerer sognegården på arealet nordvest for kirken med adgang fra en ny kirkeplads vest for kirkens tårn.

Sognegården er udformet som et H, hvor midterdelen udgøres af en rummelig lys foyer, der byder velkommen til gæsterne fra kirkepladsen. Mod vest ligger sognegårdens sal, der kan deles i to selvstændige sale. Mod øst er der en fløj, der rummer kontorer for præst, kordegn og organist. Denne fløj huser desuden toiletter, køkken, depot- og teknikrum. Foyeren har forbindelse til kirkeskibet ved en let glasgang, der også er indgang fra den nye parkeringsplads der anlægges på grundens østlige del. Foyeren har glaspartier og udgang til en grøn atriumgård mod nord.

Udadtil vil bygningen fremtræde i en rødlig vandskuret facade med den nederste del i røde mursten som en reference til kirken. De røde tegltage med helvalm er dermed en hilsen til præstegården på den anden side af Præstevangen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079