23948sdkhjf

Varehus-projekt skal redde Allerød midtby

Post Danmark Ejendomme vil opføre 3.500 kvadratmeter nybyggeri til varehus og detailhandel i Lillerød Bymidte.
Sammen med en projektudvikler henvendte Post Danmark Ejendomme sig i foråret til Allerød Kommune om muligheden for at at udvikle området omkring Allerød Posthus.

Arkitema Architects har udarbejdet et skitseforslag til projektet, som indebærer, at der til erstatning for den eksisterende postbygning kan opføres en ny bebyggelse med et bebygget areal på 3.500 kvadratmeter. Byggeriet skal rummet et Føtex-varehus og detailhandel ligesom der er påtænkt 300 kvadratmeter til postbutik.

Derudover skal der etableres parkeringskælder med 165 pladser og boliger/liberalt erhverv på etager over varehuset.

Lillerød Bymidte binder bymidten sammen
Byplads Lillerød indtager i Arkitemas plan en vigtig rolle for udvikling af byrummet ved nybyggeriet. Pladsen udvides til 1.600 kvadratmeter og skal fungere som et anker mellem gågaden, nybyggeriet og fodgængerzonen ved Allerød Stationsvej, der udvides, så den fremstår som en fodgængervenlig forlængelse af gågaden og pladsen.

Post Danmark Ejendomme og projektudvikleren har indgået aftale om erhvervelse af den gamle postbygning, formentlig på betingelse af byrådets vedtagelse af den nødvendige nye lokalplan og Post Danmark Ejendomme eller projektudviklerens erhvervelse af det omkransene kommunale areal.

Projektet indebærer, at der skal udarbejdes ny lokalplan for området og at der skal erhverves i alt ca. 2.800 kvadratmeter areal af kommunens tilstødende ejendom til sammenlægning med Post Danmarks ejendom hvis grundareal udgør ca.1.900 kvadratmeter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078