23948sdkhjf

Brancheforening: Byg Københavns havnetunnel i Rødby

Der er mange fordele ved at koble arbejdet med fremstilling af tunnelelementerne til Femernforbindelsen sammen med en kommende havnetunnel i København. Det mener Danske Anlægsentreprenører.
Hvis København skal have en havnetunnel, skal den bygges i Rødby. Det foreslår Danske Anlægsentreprenører, et branchefællesskab i Dansk Byggeri, der peger på såvel økonomiske fordele som muligheden for at fastholde og udvikle kompetencerne på området ved at se Femernforbindelsen og havnetunnelen i København som en helhed.

- Store infrastrukturprojekter som en havnetunnel i København er så enorme opgaver, at det er nødvendigt med en omfattende og tidskrævende planlægnings- og projekteringsproces, før arbejdet kan påbegyndes. Derfor bør man udnytte de fordele og besparelsesmuligheder, man kan opnå for en havnetunnel i København, hvis fremstillingen af tunnelelementerne ses som en helhed, siger branchedirektør Niels Nielsen fra Danske Anlægsentreprenører.

Milliarder at spare
Tunnelelementerne til Øresundsforbindelsen blev fremstillet i Københavns Nordhavn, men dengang benyttede man ikke muligheden for at fortsætte produktionen af elementer til havnetunnelen. Den mulighed bør man ikke lade gå fra sig denne gang, mener Danske Anlægsentreprenører.

- I Rødby bruger man milliardbeløb på at anlægge produktionsstedet, hvor tunnelelementerne til Femernforbindelsen skal fremstilles. Det vil da være ærgerligt, hvis man ikke udnytter den investering fuldt ud. Elementerne til den 12 km lange havnetunnel kan sejles fra Rødby til København. Det vil være samme metode, som blev brugt på Øresundsforbindelsen, og som også skal bruges på Femernforbindelsen, siger Niels Nielsen.

Danske Anlægsentreprenører peger også på, at der er mange andre fordele ved at se projekterne for Femernforbindelsen og Københavns Havnetunnel som en helhed.

- Hvis anlægsentreprenørvirksomheder skal kunne bevare og udvikle de kompetencer, der er nødvendige i konkurrencen med de store udenlandske selskaber, er det vigtigt, at der ikke opstår huller mellem opgaverne, hvor viden og erfaring går tabt. Derfor skal der meget snart træffes en beslutning om etablering af en havnetunnel i København, slutter Niels Nielsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11