23948sdkhjf

GVL Entreprise vinder skolebyggeri til 118 mio. kroner

Sammen med Rubow Arkitekter skal Farum-entreprenøren opføre en ny, bæredygtig skole i Fredensborg på 8.500 m².
GVL og Rubow blev tirsdag udpeget som vinder blandt fem indbudte konsortier, og skolen skal efter planen stå færdig i august 2012.

Vinderteamet, som desuden består af Lassen Landskab og ingeniør Oluf Jørgensen, blev foretrukket, fordi deres forslag lever op til alle de høje energimæssige, funktionsmæssige og arkitektoniske krav, som er blevet stillet.

Derudover holder den sig økonomisk inden for den ramme på 118 mio. kroner, som byrådet i Fredensborg Kommune fastsatte sidste år:

- Jeg må indrømme, at jeg blev meget positivt overrasket over de bud vi har fået. Både pris- og kvalitetsmæssigt. Vinderprojektet er både flot og tilpasset den natur, hvor skolen skal ligge og er ikke mindst et energivenligt byggeri, siger borgmester Thomas Lykke Pedersen.

Projektet skal nu endeligt godkendes i byrådet, inden byggeriet kan indledes.

Udnytter unik beliggenhed
Den ny bæredygtige skole har hentet inspiration til sin struktur i skovens rum. Den består af en bygningsklynge, en ‘skov’ af huse i to etager, der placeres vest for en naturlig ås i landskabet. Alle skolens huse sammenbindes i øvre niveau af lette glasbroer.

- Udgangspunktet i byggegrundens unikke beliggenhed ved skov og eng samt indtænkning af dagslys, luft og udsyn har været afgørende parametre i udformningen af skolen. Som et sted hvor både elever, lærere og forældre har lyst til at opholde sig, og som understøtter undervisningen optimalt, forklarer Lars Hetland, der er partner i Rubow Arkitekter.

Byggeriet kommer til at opfylde kravene til lavenergi klasse 1 og får samtidig en høj biofaktor. De bæredygtige tiltag er gjort synlige i projektet; bl.a. ved anvendelse af grønne tage og solcelleprismer og udnyttelse af løvtræernes skyggedannelser som solafskærmning. Desuden udnyttes jordens varme og vindens kraft i engens åbne landskabsrum.

Rubow Arkitekter vandt for få uger siden et projekt om en omfattende ombygning af et plejecenter på 10.000 m² i Gentofte .
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093