23948sdkhjf

Irsk tegnestue vinder torv-projekt i København

Tegnestuen Hack-ett Hall McKnight har vundet konkurrencen om at omdanne Vartov ved Rådhuspladsen. Projektet har et budget på 18 mio. kroner.
Masser af træer omkring Lurblæserne, mere plads til cykler og bedre sammenhæng med den historiske Vartovbygning.

Det er hovedtrækkene i et forslag fra Belfast-tegnestuen Hack-ett Hall McKnight, der torsdag blev udpeget som vinder i konkurrencen om at forvandle Vartov ved Rådhuspladsen i København til en ny oase mellem Middelalderbyen og Københavns Rådhus:

- Det irske vinderforslag rammer vores ønske om at få et mere grønt og luftigt Vartov. Jeg vil personligt glæde mig til at slappe af på torvet i fremtiden – og tror, at københavnerne og byens gæster også bliver glade og overraskede over den nye stemning, der er på vej til pladsen, siger Overborgmester Ritt Bjerregaard.

Cykelparkering og nye byrum
I vinderforslaget bliver der mere plads til gående, til cykeltaxaer og til cykelparkering. Omkring Lurblæserne bliver der skabt et nyt grønt rum med en offentlig pavillon, som kan bruges til koncerter, møder og arrangementer eller cafépladser og turistinformation.

På pladsen mellem Lavendelstræde og Farvergade opstår et helt nyt byrum som en lille åben plads, der blandt andet kan bruges til cafe, optræden og markedsplads.

Citater fra fortiden
Selve Vartovbygningen er pladsens ældste bygning, og arkitekternes idé er, at den historiske bygning skal spejle sig i pladsen foran. Det er idéen at indgravere citater fra pladsens fortid i belægningen.

Endvidere vil belægningen i materialevalg og mønster referere til Vartovbygningens historie og arkitektur og på den måde skabe forbindelse fra fortiden til fremtidens plads ved Vartov. Det nye grønne rum omkring Lurblæserne skaber sammenhæng med Grønnegården inde i selve Vartovbygningen og Rådhushaven.

Københavns Kommune holder borgermøde om pladsen ved Vartov i januar 2010. Forslaget projekteres i 2010, så pladsen kan anlægges i løbet af 2011 og tages i brug i foråret 2012.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.1