23948sdkhjf

Strategiske udbud for milliarder

København vil nytænke samarbejdsform med leverandører i byggeriet.
Københavns Kommune har netop sendt to delaftaler omkring strategiske partnerskaber i udbud med en samlet udbudssum på op mod tre milliarder kroner.

Der er tale om 4-årige samarbejder om planlægning, projektering og udførelse af en række byggeprojekter, og hensigten er at skabe et tættere samarbejde med virksomhederne i branchen.

- De strategiske partnerskaber skal sætte fokus på smartere løsninger og reducerede omkostninger i vores byggerier, siger byggechef i Byggeri København, Rasmus Brandt Lassen.

Udbuddene tager afsæt i erfaringer fra blandt andet Sverige og England, hvor strategiske partnerskaber har ført til gode resultater.

Med de strategiske partnerskaber bevarer rådgiverne de sædvanlige nøglefunktioner i de tidlige faser, mens en tidlig inddragelse af entreprenørkompetencerne blandt andet skal sikre, at økonomien er i orden og at projekterne er realiserbare. Målet er, at entreprenører, arkitekter og ingeniører løbende udfordrer hinanden og i fællesskab udarbejder de bedste løsninger.

De to delaftaler omfatter henholdsvis byggeri på børne- og ungeområdet og byggeri for kommunens øvrige forvaltninger. Porteføljen på børne- og ungeområdet, delaftale A, har en estimeret værdi på op mod 2,3 milliarder kroner over fire år, mens porteføljen for delaftale B, som vedrører byggeri for kommunens øvrige forvaltninger, estimeres til op mod 0,6 milliarder kroner over fire år.

Byggeri København afholder informationsmøde omkring udbuddet den 22. juni 2016, klokken 14.30.

Se det samlede udbudsmateriale på www.udbud.dk
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141