23948sdkhjf

Recycling-seminar sætter scenen for Building Green

Som appetitvækker til årets grønne fagmesse inviterer Building Green i næste uge til morgenseminar om genanvendelse.
House of Green i Industriens Hus danner rammen, når landets arkitekter og rådgivere den 2. september inviteres til morgenseminar med genanvendelse på programmet.

Her vil der være mulighed for at opleve arkitekt Anders Lendager, bæredygtighedsspecialist Hanne Tine Ring Hansen fra Rambøll, formand for Netværket for Bygge-og Anlægsaffald under Dansk Kompetencecenter for Affald Erik Lauritzen, samt Peter Grønlund, der er bæredygtighedskonsulent hos Dovista Living Lab.

- Genanvendelse er blandt de væsentligste emner inden for bæredygtigt byggeri både nu og i de kommende år. På morgenseminaret vil landets arkitekter og rådgivere derfor få lejlighed til at opleve nogle af feltets førende kapaciteter fremlægge og diskutere udfordringer og løsningsmuligheder, fortæller adm. direktør Henrik Ulander fra Building Green.

Flere perspektiver på bæredygtighed
Han suppleres af oplægsholder arkitekt Anders Lendager, hvis tegnestue arbejder med bæredygtighed som bærende designparameter. Anders Lendager er certificeret inden for LEED og DGNB samt medlem af Bæredygtighedsudvalget under Danske Ark.

- Bæredygtighed som arbejdsmetode handler ikke mindst om ressourcebevidsthed i alle faser og hele byens, bygningens eller bygningsdelens livscyklus. Alt fra materialevalg, over drift og vedligeholdelse, frem til nedrivning og håndtering af affald skal tænkes ind i en sammenhæng, der bygger på innovation, viden og knowhow. Det er tid til, at vi gentænker hvad byer, bygninger og produkter er lavet af, understreger han.

Erik Lauritzen er formand for Netværket for Bygge-og Anlægsaffald under Dansk Kompetencecenter for Affald. Han vil holde oplæg om rammebetingelser og øgede politiske krav til ressourceeffektivisering.

- Særligt to forhold spiller en rolle for genanvendelse inden for byggeriet: For det første handler det om at undgå de miljøfarlige stoffer og dernæst om effektiv adskillelse af rene materialer fra forurenede materialer, der sikrer, at det bliver muligt at genbruge dem, siger Erik Lauritzen.

Morgenseminaret er gratis og afholdes den 2. september kl. 08:00-11:00 i House of Green i Industriens Hus.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11