23948sdkhjf

Rekordhøj omsætning hos Enemærke & Petersen

Den hastigt voksende entreprenørvirksomhed tager endnu et skridt på vejen mod at indfri ambitiøs vækstplan.
I 2010 satte Enemærke & Petersen (E&P) sig et mål om at fordoble omsætningen på 970 mio. kr. i løbet af fem år.

Det mål er fortsat inden for rækkevidde efter et 2014, hvor omsætningen steg med over 18 procent til 1.637 mio. kr.

Det er ikke mindst den nye Aarhus-afdeling, der for alvor begynder at bidrage til forretningen. Således hentede E&P i 2014 over 400 mio. kr. af sin samlede omsætning i det jyske.

- Vores ’dobbelt-op’-strategi har været med til at bringe os styrket gennem krisen. Vækststrategien har gjort, at vi hele tiden har kigget fremad og ikke tøvet i forhold til den aftalte kurs, siger E&P´s nye administrerende direktør, Henrik Mielke.

Investeringer koster på bundlinjen
Mens omsætningen er vokset betydeligt, er det ikke lykkedes at få indtjeningen til at følge med. Driftsresultatet er faldet fra 50 til 40 mio. kr., og resultatet før skat er gået tilbage med knap 3 mio. kr. til 37,4 mio. kr.

Bagrunden er betydelige investeringer i udvikling af kompetencer og produktionsapparat inden for alle forretningsområder; herunder blandt andet i Aarhus, hvor mobilisering af faciliteter og mandskab har gearet afdelingen til at håndtere en årsomsætning på over 400 mio. kr.

- Der er ikke noget at sige til, at det koster lidt at etablere så stor en virksomhed i virksomheden nærmest fra bunden, siger E&P Vest-direktør Anette Storm.

Udover investeringerne i Aarhus har E&P opgraderet sin produktionsorganisation på Sjælland og i Storkøbenhavn til at kunne håndtere af nogle af landets allerstørste boligrenoveringsprojekter. Hertil kommer en turnaround i dattervirksomheden E&P Service, som i 2014 har vendt et tocifret millionunderskud til et plusresultat.

- Vi har været i arbejdstøjet og har været i maskinrummet for at rydde op og tune, siger Søren Knudsen, administrerende direktør i E&P Service, som er overbevist om, at selskabet i 2015 kan leve op til koncernmålsætningen om en EBIT-grad på 5 procent i 2015.

Kigger på Sverige
Arbejdet med strategiplanen for de næste 3-5 år er i fuld gang, og E&P kigger blandt andet på kommende pensionskassebyggerier og på mulighederne for at sprede aktiviteterne inden for energirenoveringer til Sydsverige.

I 2015 er E&P kommet fra land med en stor kontrakt i Herlev, hvor Boligforeningen 3B bruger omkring 400 mio. kr. på en renovering af Hjortegården med cirka 900 boliger. I denne uge har E&P desuden vundet totalentreprisen på et nyt sportscollege i Slagelse.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11