23948sdkhjf

Ny rude på vej til Oceanarium

38 ton tung rude fragtet til Nordsøen Oceanarium i Hirtshals natten til tirsdag.
Nordsøen Oceanarium gør nu klar til at modtage den kæmperude, der skal erstatte den revnede rude i Oceanariets kæmpeakvarium.

Den gigantiske akvarierude, der er seks meter høj, 12 meter lang, 61 centimeter tyk og 38 ton tung, fragtes via motorvej til Hirtshals natten til tirsdag.

Den blev sejlet fra Kobe i Japan for mere end 2 måneder siden, og ankom til Bremerhaven i Tyskland i midten af november.

Forsinket i Tyskland
Efter en kompliceret tur gennem Tyskland, hvor vejarbejder og transport- og toldbestemmelser forsinkede transporten, er det nu lykkedes at få ruden til Danmark.

Den sidste del af transporten vil foregå fra Rødekro i Sønderjylland til Hirtshals natten til tirsdag. Ruden skulle være fremme ved Nordsøen Oceanarium omkring klokken fire tirsdag nat.

Her vil ruden ligge indtil den i midten af januar skal løftes ind gennem taget på bygningen, og på plads af en enormt stor kran.

Skader efter branden
Grunden til at den enorme akrylrude skal skiftes ud er branden i 2003, hvor hele oceanariebygningen blev totalskadet.

I begyndelsen af marts måned 2012 opstod flere tynde og overfladiske revner i akrylen.

Efter mange undersøgelser blev der konstateret, at varmepåvirkning under branden er årsagen til at akrylen krakelerer, og det blev derfor besluttet at påbegynde planlægningen med at skifte hele ruden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078