23948sdkhjf

Dansk aftryk på amerikansk milliardprojekt

Bjarke Ingels Group nytænker det 160 år gamle Smithsonian Insitution i Washington. Masterplanen til omkring 2 mia. dollar er netop offentliggjort.
De nye visioner for verdens største forsknings-og museumskompleks, Smithsonian Insitution, blev forleden offentliggjort ved en større præsentation i Washington D.C.

Den nye masterplan har været under udarbejdelse, siden BIG vandt den internationale arkitektkonkurrence i 2013. Byggeriet forventes påbegyndt i 2016 og vil ske i faser over de næste 10-20 år.

- Det er en stor ære og udfordring at blive bedt om at nytænke en af de mest betydningsfulde amerikanske institutioner i USA’s hovedstad. Sammen med Smithsonian Insitution har vi udtænkt masterplanen som en slags eksempel på radikal genfortolkning. Forslaget kigger fremad med respekt for historien, og finder sin plads mellem en række strikse bygnings- og fredningsbestemmelser. Ved at skabe nye forbindelser mellem tekniske, programmatiske og logistiske forhold, samt nyfortolke elementer, som allerede er til stede på South Mall Campus, har vi skabt et landskab af muligheder, som vil lede Smithsonian sikkert ind i fremtiden, med fødderne trygt plantet i institutionens historie og kulturarv, udtaler Bjarke Ingels.

Forslaget har tre primære hensigter – at jordskælvssikre hovedbygningen, the Smithsonian Castle fra 1855, forbedre forbindelserne og besøgsoplevelsen indendørs såvel som udendørs, samt guide en generel modernisering og renovering af kompleksets bygninger og VVS-systemer. En grøn have foran slottet bliver omlagt og to af havens hjørner løftes op for at danne nye indgangspartier, som inviterer museumsgæsterne ned i de underjordiske gallerier.

- BIG har givet os en helhedsplan for Smithsonian South Mall Campus, hvor alle kan mødes og nyde det bedste af amerikansk kunst- og kulturhistorie. Flotte udsigter, nye faciliteter, masser af dagslys og indbydende haver, vil tilsammen vil skabe den ultimative museumsoplevelse for vores gæster, udtaler Wayne Clough, formand for Smithsonian Institution.

Den nye masterplan bliver fremvist ved BIG’s store vinterudstilling på National Building Museum i Washington D.C, som åbner til januar 2015.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094